Foto: Sara McKey

”Ett mästerverk!”

Kritikerna hyllar Aris Fioretos senaste bok Atlas. ”Det är en helt unik skapelse som aldrig förr skådats i den svenska litteraturen”, skriver Dagens Nyheter om boken.

onsdag 30 oktober 2019

Aris Fioretos har med sin senaste bok Atlas skapat ett laboratorium till bok, där sedelärande berättelser samsas med sakprosa, och där fabeln gör gemensam sak med urkunden. Landets kritiker är förtjusta.

”Ett mästerverk!” skriver Göteborgs-Postens skribent. ”Fioretos har härmed slagit följe med Sebald, Umberto Eco, Cartarescu och Perec i en roman om romaner som både skrivits och kanske kommer skrivas. Ett laboratorium. Ett makrokosmiskt mysterium. Ett psykoanalytiskt kuriosakabinett. En visionär roman som sätter människan i rörelse. En varm­blodig roman om en kallsinnig historia. En lärobok i empati. Ett farmakon.”

Dagens Nyheters kritiker skriver: ”Det är en helt unik skapelse som aldrig förr skådats i den svenska litteraturen, och det enda man egentligen kan göra när man står inför ett verk av sådan gargantuansk dignitet är att ödmjukt böja sig.”

Expressens recensent håller med och skriver att Aris Fioretos med Atlas ”nämligen gjort något mästerverkslikt. Jag är så glad att den finns.”

Borås Tidning kallar Aris Fioretos arbete för snillrikt och smart och skriver ”(Atlas) går inte att läsa på det normala sättet. Den nästan kräver att man går in i den som om den vore en tredimensionell karta.”

269 kr Bok - Danskt band
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.