Fatta lagen – nu som lärarhandledning!

Juristen Dona Hariris bok lär dig dina rättigheter och skyldigheter. Perfekt för gymnasieskolan.

onsdag 06 november 2019

Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Fatta lagen! av juristen Dona Hariri är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här förklaras saker på ett sätt som alla kan förstå. Med hjälp av den här boken får du veta vad som gäller när – eller helst innan – du hamnar i en rättssituation. Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av.

– Att ha koll på sina rättigheter och skyldigheter innebär att du har en större insikt i hur samhället fungerar och du får kontroll över ditt liv och förståelse för de beslut du fattar. I förlängningen ger det en starkare självkänsla och självförtroende, säger Dona Hariri om boken.

För att boken ska bli ännu lättare att använda i skolan har vi tagit fram en lärarhandledning. Handledningen är utformad för att man antingen ska kunna läsa boken från pärm till pärm eller de kapitel man är särskilt intresserad av. För varje kapitel finns uppgifter och övningar under olika rubriker.

Lärarhandledningen är utformad med hänsyn till gymnasieskolans läroplan och har förutom fokus på samhällsfrågor och demokratiska rättigheter och skyldigheter även en del uppgifter som fungerar ämnesövergripande. Eleverna får utöver rena faktakunskaper möjlighet att tänka kritiskt, att granska information och att reflektera utifrån sina egna erfarenheter. Handledningen innehåller både enskilda uppgifter och diskussionsfrågor.

Ladda ner lärarhandledningen här!

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Dona Hariri
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.