Foto: Kajsa Göransson

”En mycket välformulerad och oavlåtligt intelligent bok”

Recensenterna imponeras av Josefin Holmströms nya bok Emily Dickinson och vulkanerna, där hon lyckats komma närmare den hemlighetsfulla poeten.

onsdag 04 december 2019

Josefin Holmströms nya bok Emily Dickinson och vulkanerna är en ingång till en av litteraturhistoriens mest gåtfulla och mytomspunna författare.

Kritikerna imponeras av boken.

Recensenten i Dagens Nyheter berömmer språket i boken och kallar det ”njutbart fullt av återhållna passioner som bäddas in i en tillgänglig och vanlig prosa” och Josefin Holmström beskrivs som ”en generös och klarsynt följeslagare i Dickinsonland, besjälad av en pedagogisk glöd i relation till läsaren.”

Recensenten i Södermanlands Nyheter skriver att Josefin Holmström skär igenom mytologin kring Dickinson och att hon påminner om Sara Danius: ”här finns samma obekymrade, glada och kolossala beläsenhet i kombinationer som gör läsningen lika obekymrad”. ”Emily Dickinson och vulkanerna är en mycket välformulerad och oavlåtligt intelligent bok, men mer än allt är den en vemodig illustration av litteraturvetenskapens maktlöshet inför författandets mysterier”, fortsätter man.

Borås Tidning menar att ”Josefin Holmström visar i sin bok att hon har en särskild fallenhet för att läsa Dickinsons dikter. Hon tolkar dem med intelligens och intuition och strör ut kiselstenar längs stigen åt andra som vill försöka.”

Gefle Dagblad skriver att det finns en personlig ton i boken och att Josefin Holmström ger en prövande bild av Dickinson. Recensenten beskriver att: “Det är en läsning som vänder och vrider på Dickinsons lyrik, djupdyker och ifrågasätter, på ett sätt som är både imponerande och intressant.”

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.