Foto: Alexander Dahl, Sara Mac Key, Celine Barwich

Norstedtsförfattare nominerade till Nöjesguidens priser

Karolina Ramqvist, Iman Mohammed och Tone Schunnesson kan få tidningens lokala priser.

tisdag 17 december 2019

I januari delas Nöjesguidens priser ut i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tre Norstedtsförfattare är nominerade i år!

Karolina Ramqvist är nominerad till Stockholmspriset i kategorin Text för sin roman Björnkvinnan. Motiveringen lyder:

”Skildringen av den historiska Björnkvinnan Margurite de la Rocque är gripande. Efter Karolina Ramqvists senaste utmanande år i offentligheten adderar hon genom den här romanen ett nytt perspektiv till mediernas rapporteringar. Det är svårt att inte se Karolina Ramqvist själv i den fiktiva författarkaraktären, och med sitt skickliga berättande låter hon den svåra tiden porträtteras på ett smakfullt vis.”

Iman Mohammed är nominerad till Malmöpriset i kategorin Litteratur. Hon gav 2018 ut den hyllade diktsamlingen Bakom trädet ryggar. Motiveringen lyder:

”Iman Mohammed är en unik poet på litteraturscenen. Hon är aktuell med diktverken Aureolia och Bakom trädet ryggar samt ett antal antologier och tidskrifter, med en poesi som växer fram med suggestiv, drömlik stil. Hon växlar med finess mellan det allvarliga, existensiella och det lekfulla och experimenterande.”

Tone Schunnesson, som under 2020 följer upp sin uppmärksammade debutroman Tripprapporter från 2016, är nominerad till Göteborgspriset i kategorin Teater & scen för sin dramatisering av Jane Eyre. Motiveringen lyder:

”Uppsättningen av Charlotte Brontës klassiker i Tone Schunnesson tappning lyfte fram galenskapen till scenens främsta ytor i år. Tillsammans med regissören Ragna Wei skapade Tone en tolkning som imponerade stort.”

216 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.