Foto: Magnus Liam Karlsson

Sofia Stenström: ”En samtida saga om den villkorslösa kärleken”

Svenska Dagbladets recensent kallar författarens romandebut Magic Love Pixie för ”lysande läsning”.

måndag 13 januari 2020

Efter två diktsamlingar romandebuterar nu Sofia Stenström med Magic Love Pixie. En roman full av spiritism, kiosklitteratur, deepthroating och throatsinging.

Boken är ”lysande läsning”, menar Svenska Dagbladets recensent.

I Magic Love Pixie möter vi Nadja som växer upp omsluten av sin mors villkorslösa kärlek i en värld befolkad av andar och demoner. Utanför Najdas och moderns krets finns männen, vilka i Nadjas ögon framstår som närmast mytiska. Efter moderns död försöker Nadja återskapa samma villkorslösa kärlek och en kväll möter hon en man som kallar sig Demonen. Nadjas fantasier sätts i spinn och hon kastar sig handlöst in i relationen.

– Jag ser på romanen som en samtida saga om den villkorslösa kärleken som ideal och problemen med den strävan i en vuxen relation, berättar Sofia Stenström.

Bokens titel är en förvrängning av begreppet Manic Pixie Dream Girl, en stereotyp från filmvärlden. Huvudpersonen Nadja bygger på men spränger den stereotypen, menar Sofia Stenström.

– Det är en roll som det finns många exempel på i litteraturen också, som Nadja hos Breton och Nora hos Ibsen. Det vill säga kvinnan som går in i en lite knasig och vimsig flickroll. Men titeln syftar också på Nadjas kärlek till modern och handlar om Nadjas tro på kärleken som en magisk högre kraft.

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.