Regina Porters debutroman lovordas av kritikerna

Resenärerna är en svepande släktkrönika från amerikanskt 50-tal till Obamas första år.

måndag 27 januari 2020

Regina Porters debutroman Resenärerna är en svepande släktkrönika som sträcker sig från amerikanskt 50-tal till Barack Obamas första år som USA:s president.

Resenärerna hyllades när den gavs ut på den amerikanska marknaden och även svenska kritiker lovordar boken.

”En drabbande roman … Resenärerna bildar en praktisk och filosofisk karta kring hur våra liv påverkas av vår uppväxt – och hur olika beslut kan öppna helt olika dörrar, även om vi aldrig helt kan fly från vår bakgrund”, skriver Svenska Dagbladets Ida Therén.

Även Dagens Nyheters Ingrid Elam övertygas av Regina Porters roman:

”Porter koncentrerar sin berättelse till de ögonblick i personernas liv då möjligheter går förlorade. Rätten att söka lycka är inskriven i den amerikanska konstitutionen, men förhållandena är inte gynnsamma, vare sig för lycka eller för romaner av den gamla sorten: den som vill skildra en trasig värld väljer en brusten form. Och Regina Porter visar att det inte behöver bli mindre engagerande för det.”

Värmlands Folkblads kritiker Marcus Grahn menar att Resenärerna är både imponerande – och prövande. Han skriver att ”… belöningen för att fortsätta blir en stor, udda berättelse om Amerika, eller om människor.”

”I en bokhylla sorterad efter läsupplevelser kan Resenärerna platsa mellan Nicole Krauss (svindeln när ett sprucket persongalleri glider samman) och Nathan Hills fantastiska Nix (kasten mellan miljöer, personligheter och dumheter i det moderna USA)”, fortsätter han.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.