Foto: Alexandra A. Ellis

Amanda Svenssons hyllade roman äntligen i pocket

”Ett magnifikt romanbygge!” skrev Aftonbladets recensent om romanen Ett system så magnifikt att det bländar.

tisdag 11 februari 2020

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad. Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär.

— Det hela blir mer komplicerat när deras pappa bestämmer sig för att avslöja en hemlighet som legat och pyrt ända sedan den dramatiska natt då de föddes, berättar Amanda Svensson. På sina olika håll försöker de hantera den här nya vetskapen, samtidigt som de måste deala med sina egna allt rörigare liv – trådar flätas samman, och något som liknar en konspiration eller kanske till och med en högre ordning utkristalliserar sig.

Romanen hyllades av kritikerna. ”Äntligen! vill jag ropa när jag sjunker ner i Amanda Svenssons nya roman med den långa titeln. Ingen autofiktion, inga essäer utan en riktigt maffig roman, helt påhittad med ändå fast förankrad i vår tid”, skriver Aftonbladet, som även kallar boken ”ett magnifikt romanbygge”.

Dagens Nyheters kritiker skriver: ”Det här är en rolig, underhållande, snabbfotad roman om det liv som pågår medan vi står vid avgrundens brant och tittar ner” och menar att Amanda Svensson har en suverän känsla för unga liv.

”Svensson genomför sitt närmast riskfyllt ambitiösa romanprojekt med en lätthet som impar på mig; det må vara en atlantångare hon styr, men hon gör det som om hon surfade på vågorna”, skriver Expressens kritiker.

Amanda Svensson tilldelades Per Olov Enquists pris 2019 för boken. 

59 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.