Elena Ferrantes kommande bok blir Netflix-serie

Årets kanske mest efterlängtade roman, De vuxnas lögnaktiga liv, släpps världen över den 1 september.

tisdag 12 maj 2020

Den 1 september släpps äntligen Elena Ferrantes första nyskrivna roman efter den globala jättesuccé som inleddes med Min fantastiska väninna.

De vuxnas lögnaktiga liv är en suggestiv roman där alla som älskade Neapelkvartetten kommer att känna igen sig. Miljön är det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna.

Den tolvåriga Giovanna får under en middag höra att hon liknar sin faster, en kvinna hon aldrig träffat. Det visar sig att Giovannas pappa inte alls är den välbeställde akademiker med gedigen borgerlig bakgrund som Giovanna dittills trott, utan att han vuxit upp i Neapels fattigkvarter. Giovanna söker upp sin faster och blir snabbt invigd i vuxentillvarons mörkare sidor där sanning och lögn lever sida vid sida.

Redan nu är det klart att boken kommer att filmatiseras av Netflix tillsammans med produktionsbolaget Fandango. 

– Vi är hedrade att ha fått uppdraget att göra en serie baserad på De vuxnas lögnaktiga liv, säger Filip Tews, Director of Local Language Original Series på Netflix, i ett pressmeddelande. Elena Ferrantes böcker har inspirerat och fängslat läsare i Italien och runt om världen.

203 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.