De fällde Weinstein – och startade metoo

The New York Times-reportrarna Jodi Kantor och Megan Twoheys reportage fick filmmogulen på fall – och startade en global rörelse. Nu släpps Tystnadskontraktet äntligen på svenska.

tisdag 22 september 2020

I oktober 2017 publicerade The New York Times reportaget om filmproducenten Harvey Weinstein som berättade om decennier av sexuella övergrepp, maktmissbruk och tystnadskultur.

Reportageboken Tystnadskontraktet är den sanna historien om hur reportrarna Jodi Kantor och Megan Twohey grävde fram skandalen kring Harvey Weinstein, och hur det blev en tändande gnista för metoo. Det är bladvändande spännande att följa med i det journalistiska arbetet, med ständiga svåra avvägningar och motgångar, och se hur de bit för bit lyckas blottlägga de tystnadsstrukturer som upprätthåller övergrepp. Ledtrådar kommer från alla håll men tystas från ännu fler. De möter hot, maktfullkomlighet och dubbelspel som leder långt bortom det enskilda fallet.

Tystnaden har ett högt pris. Det kostar dock ännu mer, för alla inblandade, att tala ut. Åtminstone fram till den dagen då man inte längre står ensam, utan många röster höjs.

I den här boken – som har kallats en feministisk Och alla presidentens män för vår tid – får man följa en rörelse från de första hemliga telefonsamtalen, genom explosionen av metoo, fram till en återträff med reportrarnas källor. Var det värt det?

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.