Foto: Andreas Nilsson

Maria Brobergs hyllade debut är bokcirkelbok i Västerbotten läser 

Bakvatten är berättelsen om de människoöden som knyts ihop av pojken Nilas försvinnande i Västerbottens inland i mitten av sextiotalet.

onsdag 23 september 2020

På lördag är det upptakt för höstens andra bok i bokcirkeln Västerbotten läser. Den utvalda boken är Bakvatten av Maria Broberg frånSorsele. Lycksele bibliotek håller i arrangemanget som består av ett samtal mellan Carl Axel Gyllenram, Litteratur- och läsfrämjandekonsulent på Region Västerbotten och författaren Maria Broberg. Hela samtalet livesänds på regionvasterbotten.se/play.

– Jag är väldigt glad att Bakvatten har valts till Västerbotten läser, säger författaren Maria Broberg. Jag har min viktigaste läsarskara i länet, i synnerhet i sådana områden och bland sådana människor som Bakvatten utspelar sig – det var för dem jag skrev boken. 

Berith Enkvist, Biblioteks- och kulturansvarig, Norsjö bibliotek, berättar att det finns ett stort intresse på biblioteket för böcker med Norrlandsperspektiv.

– Att känna igen sig i miljöer, bakgrund och kunna identifiera sig med en del av bokens karaktärer väcker intresse hos många, säger Berith Enkvist. 

Arrangemanget startar kl. 13:00 den 26/9 och hålls i Medborgarhusets biosalong som ligger vägg i vägg med Lycksele biblioteket. Anmälan behövs! Publikantalet är begränsat till 50 personer.

Kontakta: ABF 0950-380 80 eller Lycksele bibliotek 0950-168 25.

Flera bibliotek, bland andra Storumans bibliotek, kommer att visa livesändningen.

Sändningen går också att se i efterhand.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Elias Dahlgren
Utgiven: april 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.