Foto: Kajsa Göransson

Nina Wähä nominerad till Eyvind Johnson-priset 2020

”Med en intagande och okuvlig berättarglädje lotsar Wähä läsaren genom den dysfunktionella familjen Toimis mörker”, lyder juryns motivering.

fredag 13 november 2020

För att hedra minnet av författaren och nobelpristagaren Eyvind Johnson instiftade Bodens kommun ett litteraturpris 1988. Bland de nominerade i år finns författaren Nina Wähä. Juryns motivering lyder:

”I det tidiga 1980-talets Tornedalen, men främst i sitt alldeles egna litterära universum, utspelar sig Nina Wähäs myllrande familjekrönika Testamente. Med en intagande och okuvlig berättarglädje lotsar Wähä läsaren genom den dysfunktionella familjen Toimis mörker, i en roman där arv och historia på samma gång fjättrar och befriar.”

Pristagaren offentliggörs i Boden den 26 november kl 10.00. I år kommer tillkännagivandet att ske utan publik på plats. I stället direktsänds prisutdelningen på Bodens kommuns Facebooksida. En litteraturpodd som ersätter årets scensamtal kommer att spelas in för att publiceras i samband prisutdelningen. I podden för kulturjournalisten, författaren och mångåriga P1-medarbetaren Kerstin Wixe ett initierat samtal med pristagaren.

89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Nina Wähä
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.