Foto: Magnus Liam Karlsson

David Thurfjell nominerad till Stora Fackbokspriset 

Den hyllade boken Granskogsfolk undersöker svenskarnas relation till naturen. 

torsdag 19 november 2020

David Thurfjell kan den 26 november få Stora Fackbokspriset för sin bok Granskogsfolk. I boken tecknar David Thurfjell den svenska naturkärlekens religionshistoria, från fornnordiska föreställningar om en besjälad vildmark, via de katolska och lutherska periodernas folktro och troslära, till den moderna tidens exploatering och naturromantik. Det blir en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar och är en del av, men som vi samtidigt ständigt söker dominera eller fjärma oss ifrån.

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål delar varje år ut Stora Fackbokspriset om 125 000 kronor till den eller de som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”Vetenskap, bildning tradition”. 

Tanken är att stödja framstående essäistiskt humanistiskt författarskap som lyfter fram vetenskap, bildning, tradition med hög stilistisk och fackmässig verkshöjd. Syftet är att på svensk botten uppmuntra en berättande humanistisk bildningstradition präglad av stilistisk briljans.

145 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
249 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2020
118 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Dan Kandell
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.