Fotograf: Timothy Greenfield-Sanders

Eat Pray Love-författaren Elizabeth Gilbert möter sina svenska läsare

Den 30 mars medverkar Elizabeth Gilbert, författaren till succén Eat Pray Love på ett digitalt författarbesök med 4good Book Club, för att prata om sin senaste roman Kvinnornas stad.

fredag 19 februari 2021

Den rådande pandemin har ställt många kulturevenemang på ända, inte minst de internationella författarbesöken. Men den har även öppnat upp för nya tekniska möjligheter att komma nära både sina läsare och favoritförfattare.

Den 30 mars kl 20.00 besöker amerikanska författaren Elizabeth Gilbert Sveriges största digitala bokcirkel 4Good Book Club för prata mer om sin senaste roman Kvinnornas stad. 4good-grundaren Carina Sunding samtalar med författaren, därefter får besökarna diskutera romanen i mindre grupper.

Elizabeth Gilbert är den bästsäljande författaren till Lyckan, kärleken och meningen med livet (mer känd som Eat Pray Love) och flera andra internationellt bästsäljande verk. Hon är även författare till romanerna Stern Men och Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter, som nominerades till Årets bok 2016 samt Baileys Women's Prize for Fiction och Wellcome Book Prize. Nu är hon aktuell med Kvinnornas stad, som nyligen utkommit pocket. 

I romanen får vi följa nittonåriga Vivian Morris när hon 1940 anländer till New York. Hon får jobb som sömmerska på Teater Lily, en charmig men ökänd teater på Manhattan, och hyllas av alla showgirls för att hon kan omvandla tygtrasor till kreationer värdiga gudinnor. I det som under kriget blir en märklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill.

Författarträffen med Elizabeth Gilbert är ett samarbete med Adlibris och 4Good Book Club.

Läs mer om bokcirkeln här.

69 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2020
222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: augusti 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.