Foto: Magnus Liam Karlsson

”Det var dags för Karlstad att få sin egen deckarhjälte”

Mohlin/Nyström följer upp succédebuten Det sista livet. John Adderley är tillbaka i nya Den andra systern.

onsdag 31 mars 2021

Peter Mohlin och Peter Nyströms Den andra systern är en pulshöjande uppföljare till succén Det sista livet – Årets deckardebut 2020.

Vi möter åter John Adderley, FBI-agenten som nu lever med skyddad identitet i Karlstad efter att ha vittnat i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. 

– John har tidigare infiltrerat ett nigerianskt drognätverk i Baltimore, berättar succéduon för oss. När operationen går fel och han blir avslöjad får han ett pris på sitt huvud och tvingas lämna USA. I samma veva hör hans svenska mamma av sig och ber John om hjälp att rentvå hans halvbror som hamnat i trubbel med rättvisan. John ger sig själv tre månader i Karlstad, sedan ska han vidare och bosätta sig i någon europeisk storstad. Av olika anledningar blir han dock kvar i Värmland och börjar jobba på länskriminalen under en hemlig identitet. 

Hur trivs han i staden och området?

– John trivs inte jättebra i Karlstad och har ständigt planer på att lämna staden. Han har emellanåt stora problem att anpassa sig till svenskarnas sätt att leva och arbeta. Samtidigt kan han känna en viss samhörighet med människorna eftersom han växte upp och levde sina första tolv år i Karlstad och behärskar det svenska språket.   

Varför valde ni att förlägga berättelsen i Karlstad med omnejd? 

– Anledningen till att vi valde just Karlstad var främst för att vi båda är uppväxta i Åmål, åtta mil därifrån. Karlstad var den närmaste lite större staden och som vi ofta besökt när vi var yngre. Vi gillar Värmland och värmlänningarna och gräver där vi står. Samtidigt kände vi att det var dags för Karlstad att få sin egen deckarhjälte. Dessutom är det spännande att utforska vad som händer när man släpper ner en storstadspolis från New York på länskriminalen i Karlstad. Det uppstår många kulturella krockar som är väldigt användbara i berättandet.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Reine Brynolfsson
Utgiven: mars 2021
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.