Sofia Wood <3 pasta!

I Darling pasta bjuder Sofia Wood oss på sina allra bästa pastarecept – från handgjort och lyxigt till snabba rätter på fyra ingredienser.

tisdag 19 oktober 2021

För Sofia Wood är pasta en kärlekshandling. Precis som i succéböckerna Chez Wood och Vinter hos Wood ryms i nya boken Darling pasta både hennes mest omsorgsfulla mathantverk och bästa snabblösningar.

Hon är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter. 

– Min relation till pasta är en total kärleksrelation, det är det roligaste jag vet att laga, det jag oftast är sugen på och det jag nästan alltid tycker blir bäst. Det är det första jag lagar i ett nytt hem, det jag helst bjuder på till nyår och helt enkelt det absolut godaste jag vet, berättar hon. 

Darling pasta bjuder hon på sina allra bästa tips samt recept för åtta specifika tillstånd i livet. Boken rymmer inte en oändlig mängd rätter utan bygger på en övertygelse om att det är just dessa 35 perfekta rätter vi alla behöver i vår repertoar för att göra livet både godare och roligare.

– Med Darling pasta ville jag skapa en bok och receptsamling av de absolut bästa och godaste pastarätter jag vet, utvalda efter tillfällen och tillstånd som jag tror det flesta av oss återkommer till om och om igen livet igenom. Jag är uppvuxen med en tanke om att det finns en perfekt rätt för varje sinnesstämning, oavsett om det är dagar då du är vardagsstressad, när du är tokkär, bakis, vill drömma sig bort eller bara är allmänt blå och då tänker jag att det finns pastarätter som är utmärkta för att hylla, döva, stryka över eller hjälpa i precis den stunden. Så det urvalet är vad den här boken består av, rätter som jag tänker att om du kan, så kommer du alltid kunna göra en utmärkt middag oavsett vad som kommer göra allt bättre och roligare. Dessutom innehåller boken en tydlig och enkel handbok med råd som gör dig till en bättre och säkrare hemmakock och svarar på frågor som hur salt ska pastavattnet vara, vad är grejen med al dente och vilken pastasort passar när.  

Pasta känns som mat som nästan alla gillar, eller till och med älskar. Varför är det så?

– Det är ju det godaste man kan äta! Men det är också enkelt samtidigt som det går att göra högst dekadent och det gör folk avslappnade och glada utan att någon behöver svettas ihjäl i köket. Det är den perfekta stämmningsmaten, alltid.

Har du något favoritrecept i boken?

– Flera stycken! Basen i hela min vardagsmat och vad jag själv lagar hemma  är ofta någon form av tomatsås, så kanske den smör och balsamicorostade tomatsåsen? Men så älskar jag också en riktig festpasta, så kanske den dubbla saffranspappardellen? Den är ramla-av-stolen god!

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.