Foto: Kajsa Göransson

Anki Edvinsson mest lyssnad på i Västerbotten

Hur vi lyssnar skiljer sig åt beroende på var vi bor. Storytel har sammanfattat ljudåret 2021 – en rad Norstedtsförfattare finns på listan.

onsdag 24 november 2021

Anki Edvinssons Snöängeln var den mest lyssnade ljudboken i Västerbotten på Storytel 2021. Det skiljer sig mot resten av landet.

När Storytel sammanfattar lyssnandet för 2021 kan man se att vad vi lyssnar på skiljer sig åt beroende på var i landet vi befinner oss. Exempelvis var Anki Edvinssons ljudbok Snöängeln den allra mest lyssnade boken bland Storytels användare i Västerbotten – på listan över hur vi lyssnat i hela landet ligger den på sjätte plats.

– Det känns väldigt hedrande att så många valt att lyssna på Snöängeln i Västerbotten! Extra kul också eftersom boken utspelar sig i Umeå. Jag hoppas att lyssnarna är laddade för nästa bok som kommer ut 2022, säger Anki Edvinsson i ett pressmeddelande.

Snöängeln utspelar sig i Umeå. Vintern har ett starkt grepp om staden när poliserna Charlotte von Klint och Per Berg för en kamp mot klockan för att hitta en försvunnen tonårsflicka. Författaren Anki Edvinsson har också bott i Västerbotten under längre perioder. Snöängeln är inläst av Maria Lyckow. 

– Vi vet sedan tidigare att de flesta författare alltid går starkast i sitt hemland. Det är väldigt intressant att nu bryta ner statistiken ytterligare och se att det utöver en lokal trend på landsnivå även finns en hyperlokal trend i ljudbokslyssnandet. Stort grattis till Anki Edvinsson som skrivit den mest lyssnade ljudboken i Västerbotten, säger Åse Ericson, chef för Storytel Sverige.

På Storytels topp 10 2021 hittar vi även Som man sår av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth, inläst av Niklas Falk, på fjärde plats samt Anna Janssons Galgbergets väktare, inläst av Marie Richardson, på sjunde plats.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maria Lyckow
Utgiven: januari 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.