Foto: Sølve Sundsbø

Nu släpps Knausgårds nya roman

Vargarna från evighetens skog är en fristående uppföljare till fjolårssuccén Morgonstjärnan.

tisdag 15 mars 2022

Nu släpper vi Karl Ove Knausgårds nya roman Vargarna från evighetens skog. Romanen inleds 1986 – året för Tjernobylkatastrofen, Challengerolyckan och Palmemordet, men också ett år som präglas av en djup regeringskris i Norge. Syvert Løyning, en ung man i tjugoårsåldern som precis har återvänt hem till huset där han vuxit upp, drömmer en natt om sin döde far. Men det är något som inte stämmer. När han de följande dagarna börjar att söka igenom faderns efterlämnade saker får han också upp flera tidigare okända spår som alla leder till Sovjetunionen.

Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i Karl Ove Knausgårds senaste roman Morgonstjärnan. I Vargarna från evighetens skog möter vi åter flera av karaktärerna från Morgonstjärnan.

Håkan Bravinger, förläggare Norstedts:

– Vi är många som känner till känslan vid det här laget: man sitter med en väldigt tjock bok i handen, tänker att det nog blir en utmaning att ta sig igenom den, själva tyngden, allvaret – och så börjar man läsa och finner sig snart indragen i en värld som är så snarlik den man själv lever i och ändå så fascinerande och avlägsen. Så känns det att läsa Karl Ove Knausgård. Man kan bara inte sluta läsa! Jag vill mena att han, i brist på bättre ord, har ett slags intuitiv känsla för allt vad en roman kan åstadkomma, vilket är vad som med rätta har gjort honom till en av världens just nu mest hyllade författare.

Norstedts gav ut Morgonstjärnan, Karl Ove Knausgårds efterlängtade återkomst till romanen, i januari 2020. Den möttes av strålande kritik:

Morgonstjärnan är en mångbottnad berättelse komponerad av en djävulskt skickligt berättare.” skrev Svenska Dagbladets kritiker. 

”…oavbrutet fascinerande och läsvärt, och den som tidigare fångats av Knausgårds säregna prosa går vare sig tomhänt eller besviken från denna roman”, skrev Tidningen Vi om Morgonstjärnan.

Morgonstjärnan finns nu som pocket och ljudboken släpps 24 mars.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2022

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.