Foto: Cato Lein

Lisbeth Salander gör upp med sin barndom i den femte Millenniumboken

Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz fortsättning på Millenniumserien, släpps 7 september.

måndag 21 augusti 2017

Precis som i de tidigare böckerna är det Lisbeth Salander som är huvudkaraktär i nya Mannen som sökte sin skugga. När den nya boken tar sin början avtjänar hon ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de mörka skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

– Denna gång har David lyckats väva fram en historia som dels bygger vidare från den förra boken och dels låter läsaren få veta mer om händelser i Lisbeths barndom, berättar Eva Gedin, förläggare och förlagschef på Norstedts förlag.

2015 utkom den fjärde delen i Millenniumserien, Det som inte dödar oss, och har till dags dato sålt i sex miljoner exemplar över hela världen, varav drygt en halv miljon exemplar i Sverige. Boken är utgiven i 47 länder.

Mannen som sökte sin skugga utkommer i 34 länder, däribland Storbritannien, USA, Tyskland och Vietnam. Av dessa ger 26 länder ut den samtidigt den 7 september.


”Jag har Lisbeth Salander i mitt blodomlopp” – David Lagercrantz om nya boken i Dagens Nyheter. 

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.