Maria Annas

Hör Kristina Sandbergs genombrottsroman som radioföljetong

Ta itu handlar om ett till synes lyckligt liv som präglas av viljan att göra något annat.

onsdag 01 mars 2017

I Sveriges Radios radioföljetong läser Eva Melander Kristina Sandbergs genombrottsroman Ta itu, som gavs ut första gången 2003. Romanen utspelar sig i slutet av 70-talet i en norrländsk kuststad där Maria lever ett till synes lyckligt och välordnat liv med sin man Anders och deras två barn. Hon jobbar deltid för att kunna studera konsthistoria på distans, men varken Anders eller barnen har någon förståelse för hennes vilja att göra något annat.

Och distansstudierna i Umeå blir inte riktigt den förlösning hon hoppats på. Maria har svårt att stå emot det tryck som hon upplever från omgivningen. Hennes rädsla för att misslyckas blir allt större, och osäkerheten omvandlas alltmer till destruktivitet. Maria drar sig undan, hon dricker i smyg, som tröst och flykt, och hamnar utanför familjens cirkel. Sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt.

Kristina Sandbergs stora publikgenombrott kom med trilogin om hemmafrun Maj, där den tredje och sista delen, Liv till varje pris, fick Augustpriset 2014.

Skådespelaren Eva Melander läser romanen och det är hennes första radioföljetong. Hon belönades med en Guldbagge 2016 för rollen Susanne i filmen Flocken. Eva Melander är aktuell nu i vår i filmatiseringen av fyra böcker av Åsa Larsson.

Hör eller ladda ner alla delarna i radioföljetongen på Sveriges Radios hemsida

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.