Carson McCullers är ny på listan. Foto: Carl Van Vechten

Norstedts topplista

Vecka 14 fortsätter Johannes Anyuru att dominera och Carson McCullers är en av två nykomlingar på listan.

måndag 03 april 2017

Varje måndag uppdaterar vi vår topplista över de hetaste, nyutkomna böckerna. Den här veckan är Johannes Anyuru fortsatt etta och två nya böcker har letat sig in på topp fem.

1. (1) Johannes Anyuru – De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Johannes Anyurus nya roman handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater. ”Anyurus förtrollningsförmåga överträffar George Orwells”, skriver Expressen Kulturs Per Wirtén.


2. (ny) Carson McCullers – Balladen om det sorgsna kaféet

Carson McCullers korta mästerverk Balladen om det sorgsna kaféet utspelas i den amerikanska Södern där kedjefångarnas sång kan liknas vid en grekisk kör. Men det är också en innerlig sång om kärlek och ensamhet och om när kärlek blir till våld, hat och svek. ”Varje rad, varje tillstånd är avvägt med nästan kuslig precision” skriver SvD:s Maja Thrane.


3. (2) Agnes Lidbeck – Finna sig

Agnes Lidbecks kritikerhyllade debut Finna sig är en resonerande undersökning av ständigt omdebatterade kvinnoroller. Expressens Jens Liljestrand skriver att boken är ”en skildring av en modern kvinnas liv som tjänare åt patriarkatet – åt pojken, mannen, gubben. I den hårt stiliserade gestaltningen är Annas enda mål att vara, för att tala med Sonja Åkesson, vit mans slav.”


4. (ny) Mark Johnson – Den enkla sanningen

Mark Johnsons thrillerdebut Den enkla sanningen kan beskrivas som ett möte mellan genremästaren John Grishams böcker och den danska tv-serien Borgen. Den utspelar sig i svensk toppolitik med kopplingar till ryska planer på att ta kontroll över den svenska energibranschen. Läs vår intervju med Mark!


5. (4) Anna Jansson – Det du inte vet

Anna Jansson bjuder på både aktualitet, stegrande spänning och lite romantik i Det du inte vet – den nya kriminalromanen om Maria Wern. "Ett verkligt stycke Sverige i form av en deckare, och bland det bästa Jansson har skrivit", skriver Femina.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.