Vinn våra pocketnyheter!

Datum

24 Januari 2018

Varje månad tävlar vi ut våra aktuella pocketnyheter. För att delta i tävlingen behöver du bara svara på frågan nedan:

Alias Grace är en bok av Margaret Atwood, som även är aktuell som tv-serie. En annan bok av Atwood är även den aktuell som tv-serie. Vad heter den boken på svenska?

1. Tjänarinnans bekräftelse
X. Tjänarinnans rättelse
2. Tjänarinnans berättelse

Tävlingen är avgjord, vinnaren av vår pocketutgivning i januari är Azra Memic i Malmö. Tack alla som medverkade, håll utkik efter februari månads pockettävling!

Här är januaris pocketutgivning:

Vända hem
av Yaa Gyasi

Yaa Gyasi skildrar med sin imponerande debutroman slavhandelns konsekvenser under flera generationer, från 1700-talet ända fram till idag. Frågan som ställs är om människans jakt på identitet och hemfärd också kan bli hennes väg till försoning. Vända hem inleds med två unga systrar ovetande om varandras existens. Effia har av sin framgångsrika stam gifts bort med den engelske guvernören. Esi sitter fängslad i väntan på att säljas som slav, trots en privilegierad uppväxt. Nu befinner de sig både nära och långt ifrån varandra: en bland härskarna och en i de grymma fängelsehålorna.

Alias Grace
av Margaret Atwood

Aktuell som hyllad serie på Netflix! 16-åriga Grace Marks har dömts till livstidsstraff för sin inblandning i det brutala mordet på hennes husbonde, den välbeställde Thomas Kinnear och hans hushållerska Nancy Montgomery. Flera år senare tar den unge doktor Simon Jordan sig an hennes fall. Han lyssnar på hennes historia, från hennes familjs svåra resa från Irland till Canada, till hennes tid som husa hos Thomas Kinnear. Medan Grace delar med sig av sitt liv urskiljer Jordan en mörk labyrint av förhållanden och hennes försvunna minnen från dagen då hennes liv slogs i spillror.

Trippelmordet i Uddevalla
av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers

En berättelse om gängkriminalitet och om hur vänskapsband hamnar helt i skymundan när narkotika, svarta pengar och vapen kommer in i bilden. Och hur priset för blotta misstanken om svek kan vara döden. Det är också en skildring av en komplicerad polisutredning där det i slutänden blir oerhört svårt att avgöra vem som egentligen gjort vad, om två rättegångar med helt motsatta utfall och om en rättsprocess som fortfarande inte är helt avslutad.

Calendar Girl - Förförd
av Audrey Callan

Mia Saunders har knappt hunnit flytta till Los Angeles innan hon får beskedet att hennes pappa har blivit grovt misshandlad för att han inte betalat en enorm spelskuld. Och inte nog med det, det är hennes ex-pojkvän Blaine som står bakom misshandeln och utpressningen. Mia ser en enda lösning, och det är att börja jobba på hennes mosters företag Exquisite Escorts. Uppdraget: att tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. En rik man som hon dessutom inte behöver ligga med om hon inte själv skulle vilja. Det skadar förstås inte att den första killen är en het Hollywood-regissör.

Hjärtat jagar allena
av Carson McCullers

Carson McCullers mästerverk Hjärtat jagar allena utforskar det mänskliga psyket och människans inneboende ensamhet. Den amerikanska södern ångar av asfalt och det är inte svårt att föreställa sig den litterära sensation det var när ett tjugotreårigt underbarn publicerade denna roman som sätter de utsatta och kantstötta i centrum, men hela tiden låter en personlig strävan efter skönhet löpa som en linje genom boken. Nu presenteras Hjärtat jagar allena med ett nyskrivet förord av Monika Fagerholm.