Foto: Jonath Matthew

Första bilderna på Izabella Scorupco från inspelningen av Hidden – Förstfödd

Serien som baseras på Filip Alexandersons thrillersuccé har premiär under året.

tisdag 27 februari 2018

En dold värld mitt ibland oss. På Stockholms mörkaste baksidor. Där utspelar sig Hidden – Förstfödd med Izabella Scorupco och August Wittgenstein i huvudrollerna. Viaplay-originalet med arbetstiteln “Eldmärkt” heter nu Hidden – Förstfödd och utgör den första säsongen om en värld präglad av hemligheter och övernaturliga krafter. Exklusiv nordisk premiär på Viaplay senare under 2018.

Hidden – Förstfödd är en urban fantasy-thriller med stråk av någonting oförklarligt, övernaturligt. En dold värld mitt i ett mörkt och regnigt Stockholm. Berättelsen har sitt ursprung i romanen Förstfödd skriven av Filip Alexanderson.

– Jag har alltid lockats av det där andra, av det som döljer sig bakom ytan i vår vardag. Att få skapa en mystisk thriller mitt i min egen hemstad, det var det som drev mig när jag skrev boken Förstfödd. Och nu får jag uppleva hur mina fantasier tar form med fantastiska skådespelare och dedikerade människor bakom kameran, det är rätt omvälvande, säger Filip Alexanderson.

Izabella Scorupco (Goldeneye), spelar Vivecka Eldh som ingår i ett hemligt samfund och undersöker en serie rituella mord som väcker händelser från hennes förflutna till liv.

August Wittgenstein (Das Boot) spelar Jonas, som tillsammans med sin ex-flickvän Rebecka, spelad av Josefin Ljungman (Arn), försöker förstå varför mystiska saker händer honom och folk i hans närhet. Han inser snart att mörka krafter är ute efter honom och han tvingas ut på en flykt som tar honom in bland Stockholms skuggsidor.

Jonas och Eldhs vägar korsas och leder dem närmare dolda hemligheter.


Foto: Jonath Matthew

Inspelningen av serien har påbörjats och pågår just nu i Budapest.

– Detta är ett unikt projekt - en fantasy för vuxna som utgår från verkliga människor, de utslagna “undflyende” som bär på en stor hemlighet. Storyn utgår från att det finns något mer inom alla människor, såsom vi alla kan känna ibland, och det märks på inspelningsplats att skådespelarna hittar fler sidor i sig själva. Izabellas karaktär står för en slags humanism och en empati, en brygga mellan det verkliga och det oförklarliga, säger regissören Jonathan Sjöberg.

Serien är skriven av Björn Paqualin (Ockupationen) och Jonathan Sjöberg. Med på rollistan ser vi bland andra Simon J. Berger (Torka aldrig tårar utan handskar), Guldbaggebelönade Anders Mossling (Yarden, Bron) och Pia Tjelta (Lykkeland).

Det nya Viaplay-originalet är producerat i samarbete med Yellowbird; ett av Skandinaviens ledande produktionsbolag som ligger bakom en rad internationellt erkända seriesuccéer, bland andra Ockupationen, filmatiseringarna av Stieg Larssons Millenniumböcker och Wallander.

Hidden – Förstfödd är en urban fantasy-thriller i åtta delar med nordisk premiär senare under 2018 exklusivt på Viaplay.

69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.