Elena Ferrantes roman blir film

Skådespelaren Maggie Gyllenhaal gör regidebut när Skuggan av en dotter filmatiseras.

måndag 02 mars 2020

Listan över skådespelare som axlat om till regissör är lång och kan snart utökas med ännu ett namn: Maggie Gyllenhaal. Enligt tidningen Deadline är skådespelaren från serien The Deuce aktuell som regissör till filmatiseringen av boken Skuggan av en dotter av Elena Ferrante. 

I Skuggan av en dotter får vi följa Leda, en skild medelålders kvinna som tar en paus från sitt hektiska liv som engelsklärare och moder, genom att ta en semester vid havet. Medans hennes barn är med deras far i Kanada, anammar Leda ett förvånansvärt liberalt liv i den lilla byn i södra Italien. Men hennes lugna tillflyktsort avbryts när hon möter en familj vars närvaro inte bara är oroande, utan även eventuellt hotande. Sedan tvingar en liten, till synes meningslös, händelse Leda att konfrontera de okonventionella valen hon har gjort som moder, samt konsekvenserna av dessa val på hela hennes familj. Semestern som startade som en lugn strävan efter en nystart och att upptäcka sig själv, blir snabbt en skrämmande historia om att möta gamla hemligheter och ett ouppklarat förflutet.

Det finns ännu inget premiärdatum för Skuggan av en dotter – men alla Ferrantefans där ute har mycket att se fram emot. Just nu går den andra säsongen av Min fantastiska väninna på HBO Nordic och den 9 juni ger Norstedts ut Ferrantes helt nyskrivna roman.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Odile Nunes
Utgiven: augusti 2018
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.