Scherman, Sparring och Petter bland vinnarna av årets måltidslitteratur

Svenska måltidsakademin belönar varje år de bästa svenska kokböckerna i en rad kategorier.

torsdag 17 december 2020

Ett varmt grattis till Jan Scherman, Karolina Sparring och Petter Alexis Askergren vars böcker prisas av Svenska måltidsakademin.

Jan Schermans Den svenska korvresan får utmärkelsen i kategorin Essäer kring måltiden och motiveringen lyder: ”I denna encyklopediska bok beskriver entusiasten Jan Scherman kärleksfullt sitt Korvsverige, från gatuköket i Kiruna via Snoddaskiosken i Linköping till Korvhuset 101 korvar i Malmö. En journalistisk och kulturhistorisk bragd!”

Karolina Sparrings bok Veckan före löning belönas i kategorin Vardagsmåltider, motiveringen lyder: ”En kokbok med så inspirerande recept och bilder att vi helt glömmer bort att detta handlar om lågbudgeträtter. Recept från hela världen tar oss med på en kulinarisk jordenruntresa – nästan gratis!”

 Petter Alexis Askergrens bok Min plats på jorden belönas i kategorin Livsstilslitteratur: ”Koster är Petters paradis på jorden. Till vackra bilder beskriver han kärleksfullt naturen, miljöerna och personerna, varvat med minnen, anekdoter och recept på västkustklassiker som makrillsoppa och kummelfilé.”

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
269 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.