Foto: Hannu Sarenström

Hannu Sarenström nominerad till Årets trädgårdsbok 2021

Det nya trädgårdslandet är enligt juryn ”innehållsrik, personlig och poetisk – som alltid hos författaren Hannu Sarenström”.

torsdag 09 september 2021

I Hannu Sarenströms bok Det nya trädgårdslandet bjuds vi in till hans nya hem på Langeland i Danmark. Efter många år på sitt älskade Kinnekulle flyttade han till en gård på Langeland. Med ljuset och närheten till havet fick odlandet skimrande kulisser. Det blev en nystart där nya upptäckter och vänner med vackra trädgårdar gav bränsle.

Nu är boken nominerad till Årets trädgårdsbok 2021. Juryns motivering lyder:

”Även om det kan ta lång tid, så helt plötsligt är man färdig med sin trädgård. Och när trädgården är klar så är det dags för ett nytt projekt. Så kände Hannu Sarenström efter 30 år på Kinnekulle. Han fick tips om en egendom på Langeland och är numera bosatt i Danmark. Det nya trädgårdslandet är mycket innehållsrik, personlig och poetisk – som alltid hos författaren Hannu Sarenström – och bjuder på en mycket rolig resa tillsammans med honom. Många växttips, odlingsråd, ätbarheter och många vackra foton.”

Priset delas ut av Stockholms Garnersällskap och syftar till att fokusera på att höja kvalitén på svensk trädgårdsliteratur och bredda insikten om vad som utgör trädgårdslitteratur. Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok instiftades 2003 för att visa på den breda utgivningen och lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalité.

Offentliggörandet av utmärkelsen sker måndag den 4 oktober.

270 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.