Foto: Henric Lindsten

Norstedts topplista

Skräckromanen som utspelar sig på ett demensboende är ny etta när vi uppdaterar listan över våra populäraste böcker.

måndag 15 maj 2017

Varje måndag uppdaterar vi listan över våra hetaste, nyutkomna böcker. Den här veckan är Mats Strandbergs Hemmet ny på listan – den tar sig direkt in på förstaplatsen, dessutom! Se hela listan nedan.

1. Mats Strandberg – Hemmet

Mats Strandbergs nya skräckroman Hemmet utspelar sig på ett demensboende. Berättelsen handlar om Joel som är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. Snart efter att Monika flyttat in blir hon sämre. Hennes utbrott blir alltmer våldsamma och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är som om något okänt tagit över henne.

Se kortfilmen baserad på boken här!


2. Malena Skote – Stora betongboken

Stora betongboken presenterar Malena Skote 100 projekt från prova på-nivå till mer avancerade föremål. Betong ska alltid gjutas i en form och det är denna form som avgör hur föremålet ska se ut. När man väl vant sig vid tankesättet finns det inga begränsningar för vad du kan skapa med betong, och ju fler projekt du testar, desto mer fantasifull blir du i ditt skapande! 


3. Helena Thorfinn – Den som går på tigerstigar

Precis som den framgångsrika debutromanen Innan floden tar oss är Helena Thorfinns uppföljare Den som går på tigerstigar en tät väv där privatmoral och globala åtaganden inte alltid går hand i hand. ”Känslan av autenticitet är så stark att man gång på gång tror sig läsa en dokumentär”, skriver Norrköpings Tidningar.


4. Johannes Anyuru – De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Johannes Anyurus nya roman handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater. ”Anyurus förtrollningsförmåga överträffar George Orwells”, skriver Expressen Kulturs Per Wirtén.


5. Agneta Pleijel – Doften av en man

Agneta Pleijels nya roman, en fortsättning på Spådomen, bygger på minnen av den unga kvinna som från 60-talet och framåt var hon. ”Det är som att följa en modig upptäcktsresande som äntligen vecklar ut hela kartan över okända länder. Omöjligt att inte bli trollbunden”, skriver Ulrika Milles i DN.

89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017
119 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2017
25 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.