Foto: Getty

Norstedts topplista

Den sista boken i Neapelkvartetten placerar sig direkt överst på listan över de hetaste böckerna.

måndag 12 juni 2017

Varje vecka uppdaterar vi listan över de mest populära, nyutkomna böckerna och den här veckan har vi en nykomling på listan: Elena Ferrantes avslutning av Neapelkvartetten går direkt in på förstaplatsen!

1. Det förlorade barnet av Elena Ferrante

Berättelsen om de fantastiska väninnorna lider mot sitt slut när den fjärde och avslutande delen av Neapelkvartetten släpps. I Det förlorade barnet tar än en gång Elenas och Lilas liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.

Elena Ferrantes tre första romaner i Neapelkvartetten har hyllats av en enig kritikerkår:

”Klass, kön, språk, sex. Ferrante har en enastående förmåga att förvandla radikal samhällsteori till förtrollande berättelser”, skriver Expressen.

Läs de tre första kapitlen av Det förlorade barnet här!


2. Hemmet av Mats Strandberg

Mats Strandbergs nya skräckroman Hemmet utspelar sig på ett demensboende. Berättelsen handlar om Joel som är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. Snart efter att Monika flyttat in blir hon sämre. Hennes utbrott blir alltmer våldsamma och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är som om något okänt tagit över henne. ”Mats Strandberg har en svårslagen förmåga att lyfta fram den svenska vardagen och blanda den med klassisk skräck”, skriver en lyrisk Lotta Olsson i DN.


3. Stora betongboken av Malena Skote

I Stora betongboken presenterar Malena Skote 100 projekt från prova på-nivå till mer avancerade föremål. Betong ska alltid gjutas i en form och det är denna form som avgör hur föremålet ska se ut. När man väl vant sig vid tankesättet finns det inga begränsningar för vad du kan skapa med betong, och ju fler projekt du testar, desto mer fantasifull blir du i ditt skapande!


4. Doften av en man av Agneta Pleijel

Agneta Pleijels nya roman, en fortsättning på Spådomen, bygger på minnen av den unga kvinna som från 60-talet och framåt var hon. ”Det är som att följa en modig upptäcktsresande som äntligen vecklar ut hela kartan över okända länder. Omöjligt att inte bli trollbunden”, skriver Ulrika Milles i DN.


5. Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn

Precis som den framgångsrika debutromanen Innan floden tar oss är Helena Thorfinns uppföljare Den som går på tigerstigar en tät väv där privatmoral och globala åtaganden inte alltid går hand i hand. ”Känslan av autenticitet är så stark att man gång på gång tror sig läsa en dokumentär”, skriver Norrköpings Tidningar.

215 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2017
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017
119 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.