En rad vinnare från Norstedts i Gourmand Awards

Böcker från bland andra Petter Alexis, Malin Mendel, Jan Scherman, Jenny Neikell och Julia Tuvesson finns bland vinnarna.

onsdag 25 november 2020

Vinnarna i årets Gourmand Awards har utsetts. Priset delas ut i juni 2021 i Paris och från Norstedts belönas följande titlar i respektive kategori:

Min plats på jorden av Petter Alexis i kategorin Entertaining.

Mitt indiska liv av Malin Mendel i kategorin Indian/Sri Lankan.

Det gröna Asien av Rain Lundström i kategorin Asian - Published outside Asia.

Dietistens val av Johanna Andersson och Caroline Wilbois i kategorin Health & nutrition.

Barnens kockskola vego av Sara Begner i kategorin Children.

Brynt smör av Julia Tuvesson i kategorin Single subject.

Tårtor av Cecilia Hagerling Larsson i kategorin Desserts & pastry.

Den svenska korvresan av Jan Scherman i kategorin Meat - books.

Den stora boken om fermentering av Jenny Neikell i kategorin Fermentation.

Sedan 1995 har Gourmand Awards årligen letat efter världens bästa kokbok. Från Sverige har hundratals dryckes- och kokböcker bedömts av tävlingens internationella jury. Alla svenska vinnare som Gourmand Awards valt ut är därmed också vidare i tävlingen, kvalificerade att tävla om titlarna 'Best in the World' i sin respektive kategori. De får nu rätten att kalla sig 'Winner Sweden' och får även möjlighet att marknadsföra sin bok med dekaler och diplom signerade av Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards, tillika ordförande i den internationella juryn i tävlingen.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.