Black & Decker

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Tydliga ritningar och detaljerade instruktioner för hur du bygger olika typer av uthus på tomten. Här presenteras tretton projekt samt viktiga grundtekniker som att gjuta grunden, bygga bjälklag till golvet och resa regelstommar till väggar och tak.

Ett modernt uthus är något helt annat än det där skjulet där man ställer in gräsklipparen. Visst kan man behöva en förvaringsbod, men många husägare börjar också uppskatta andra saker med ett uthus - de vill ha avskildhet, möjligheten att utforma en egen liten byggnad eller kanske ett hus som är mer i samklang med naturen. För de flesta är det viktigt att det ligger en bit ifrån boningshuset. Ett uthus är den perfekta platsen att smita iväg till för att ägna ett par timmar åt någon hobby.

Uthusen i den här boken är mångsidiga, praktiska och flexibla. Man kan följa ritningarna och instruktionerna som de är eller modifiera måtten och utformningen utifrån sina egna behov och önskningar. Ett välbyggt uthus kan vara ett boningshus i miniatyr, ett rymligt förråd, ett lusthus eller en lekstuga.

Alla projekt innehåller fullständiga byggritningar, en detaljerad materiallista, steg för steg-anvisningar och fotografier som visar hur varje moment ska utföras. För den som inte har så stor erfarenhet av att snickra finns ett gediget avsnitt om alla grundtekniker, och pedagogiskt lotsas läsaren genom hela byggprocessen. Där får man också hjälp att välja rätt grund till sitt uthus och veta hur man kan göra egna tillägg till projekten.

Även många monteringsfärdiga bodar kräver en hel del egenhändigt snickrande, så om man har köpt ett monteringsfärdigt uthus och det visar sig att byggsatsen varken innehåller golv eller tak erbjuder Uthus välbehövlig, praktisk vägledning.

Läs mer

Black & Decker

Uthus

Om boken

Black & Deckers populära böcker om utomhusprojekt ges nu ut i nyutgåva. Utomhusprojekt för hus och tomt är fylld med projekt som gör din trädgårdsmiljö såväl vackrare som mer praktisk. Du lär dig också att effektivare utnyttja det utrymme du har i din trädgård, oavsett hur stort det är.

De utförliga steg för steg-beskrivningarna med tydliga ritningar och fotografier gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs.

Läs mer

Utomhusprojekt för hus och tomt

Black & Decker

Utomhusprojekt för hus och tomt

Om boken

Black & Deckers populära böcker om uteplatser ges nu ut i nyutgåva. I Uteplatser hittar du mängder av varianter på trädäck och stensatta uteplatser. Du lär dig också att effektivare utnyttja det utrymme du har i din trädgård, oavsett hur stort det är.

De utförliga steg för steg-beskrivningarna med tydliga ritningar och fotografier gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs.

Läs mer

Uteplatser

Black & Decker

Uteplatser