8045 böcker

Böcker

/////////

Filter

8045 böcker

Upptäck Norstedts sortiment av böcker. 

Om boken

Året är 1959. Den amerikanske baptistpastorn Nathan Price – karg, självgod och gudfruktig – går i spetsen när han med sin hustru och deras fyra döttrar ger sig iväg ut i den afrikanska obygden för att sprida Guds ord till infödingarna i Belgiska Kongo. Kongo står på tröskeln till självständighet och landet sjuder av politisk oro. Snart ska Patrice Lumumba väljas till det fria Kongos förste president. Inbördeskrig hotar.
I Giftträdets bibel berättar kvinnorna – hustrun och de fyra döttrarna – om en missionärstillvaro som tar en olycksbådande vändning. Den patriarkaliske fadern, orubblig i sin religiösa övertygelse, utvecklas till en hänsynslös tyrann pch familjen går mot sin upplösning och undergång ...Giftträdets bibel gavs ut för första gången 1998 och blev Barbara Kingsolvers genombrottsroman.

Läs mer

Barbara Kingsolver

Giftträdets bibel

Om boken

”Många har genom historien ridit iväg med en älskare på en vit häst och lämnat sin familj bakom sig. Det visste hon och det förändrade ingenting.”
I Kajsa Sundins poesibok berättas en kärlekshistoria. Det finns en mor som har en affär. En dag kommer någon in och förälskelsen slår ner som en blixt. Mitt i en ensamstående mammas höghusliv störtar den romantiska kärleken in med sitt hopp och sin eld och sina villfarelser. Passionen påverkar både de som står utanför förälskelsen och de som är i den. Det är inte lätt utan svårt. Det är ett försök. Det är meningen med livet. Så var det redan på 1500-talet. I dialog med den italienska renässanspoeten Gaspara Stampa skriver Kajsa Sundin kärleksdikter som både besjunger, ifrågasätter och skojar med förälskelsen som ideal och praktik.

Läs mer

Hennes affär

Kajsa Sundin

Hennes affär

Om boken

Vad gör man när man valt den smala vägen men ändå tappar fotfästet?
Thea har en fungerande plan A och en perfekt plan B. Men när hon plötsligt blir dumpad startar en händelsekedja som tvingar henne att omvärdera vad ordet framgång faktiskt betyder. Och vad är det egentligen hennes mamma ljuger om?Sporrad av sina vänner antar Thea en dejtingutmaning: hon måste träffa tre killar före påsk. Helst ligga med en.Rebound är en roman om sökandet efter den egna identiteten, såväl som efter den eviga kärleken. Berättelsen tar en snårig omväg till båda, via hemliga sexklubbar på Östermalm, romantiska gods i Cotswolds och en blek sjukhuskorridor i Malmö.Med sin träffsäkra debut skriver Marcella Mravec in sig i en chicklit-tradition där samtidsskildringarna är skarpa och humorn dråplig. Rebound är en romantisk komedi med en svärta som ger de drömlika miljöerna en suggestiv inramning.

Läs mer

Rebound

Marcella Mravec

Rebound

Om boken

Colm Tóibíns kärleksroman Brooklyn som även har blivit en flerfaldigt Oscarsnominerad film med Saoirse Ronan i huvudrollen.
Den unga Eilis Lacey växer upp på Irland under de svåra åren efter andra världskriget. En dag får hon ett erbjudande av en irländsk präst från Brooklyn, New York. Han säger sig vara villig att hjälpa henne att emigrera till Amerika. Den första tiden i nya hemlandet sätter Eilis på hårda prov, men med tiden lyckas hon få arbete i ett varuhus på Fulton Street – och när hon minst anar det finner hon även kärleken i Tony, som älskar Dodgers och sin stora italienska familj. Med stort tålamod och stora doser charm lyckas han sakta vinna hennes hjärta, men så nås Eilis av dåliga nyheter från Irland. I ett slag hotas allt som hon har lyckats åstadkomma i sitt nya hemland.”Colm Tóibín är sin generations mest begåvade författare av kärlekens komplicerade, motsägelsefulla kraft" (Los Angeles Times)."Skriven med hypnotiserande kraft och skicklighet" (The Boston Globe)”Brooklyn är en triumf. En av de där magiska romanerna som smyger sig på läsaren och fångar fantasin i flykten." (USA TODAY).

Läs mer

Brooklyn

Colm Tóibín

Brooklyn

Om boken

"Sen december -14 sover jag alltså ständigt i detta förfärliga larm. Jag drog på mig kriget i min skalle. Det fastnade i min skalle."
Den franske soldaten Ferdinand vaknar till sans omgiven av lera, lik och förödelse någonstans i Flanderns under första världskriget. Han lyckas undgå döden på slagfältet och tar sig, förvirrad och svårt skadad, till ett militärsjukhus där han, i sällskap av en parisisk hallick, försöker förstå vad som hänt sedan han förlorade medvetandet i strid. Och framför allt hur krigets barbari, moraliska kaos och motbjudande meningslöshet bara tycks pågå.Louis-Ferdinand Céline skrev Krig omkring 1934, kort efter Resa till nattens ände. Manuskriptet försvann mystiskt under befrielsen av Paris och orsakade stor uppmärksamhet när det återfanns i Frankrike 2020. Romanen är en kraftfull, orubblig, och mörkt komisk utforskning av västfrontens fysiska och mentala trauma, och ger nya ledtrådar till ett av Europas största och mest kontroversiella författarskap.Kristoffer Leandoer fortsätter sin översättargärning med att ge svensk språkdräkt åt Céline, samt skriver ett introducerande förord. Samtidigt utges Resa till nattens ände i pocket.KOMMENTARER FRÅN FÖRLÄGGAREN FÖR DEN SVENSKA UTGÅVANDen franska originalutgåvan av Krig är transkriberad utifrån ett handskrivet manusutkast i ett enda exemplar. Redaktörerna har gjort ett gediget arbete i att tyda, iordningställa och tolka Célines handskrift och ibland klottriga manusblad. Texten, som första gången gavs ut sextio år efter Célines död, är på sätt och vis både ett utkast och en fullständig roman. I den svenska utgåvan har vi följt det franska originalets markeringar där ord och meningar varit svårtydda eller oläsliga. Hakparenteser anger att texten inom dem är osäkert transkriberade och kursiv text inom hakparentes anger oläslig originaltext.

Läs mer

Krig

Louis-Ferdinand Céline

Krig

Om boken

När Örebro universitet firar sin akademiska årshögtid sker något fruktansvärt vid ett av honnörsborden: flera gäster faller ihop i kramp och tre av dem dör innan ambulansen kommer. Kriminalinspektör Kristoffer Bark är på plats som gäst, och det blir inledningen på en omfattande mordutredning. Bland de döda finns framstående forskare med koppling både till universitetet och den gastronomiska utbildningen i Grythyttan.
Samma natt brinner det i en gammal biograf i Hallsberg. I brandresterna hittas kvarlevorna av en ung man i en ventilationstrumma. Kan det vara Mattias som försvann 1986, samma år som en flicka hittades död på tågspåret i närheten av biografen?En ny polischef ifrågasätter Kristoffer Barks arbetsgrupp med omplacerade poliser. Bark kämpar för att klara mordutredningen, och måste samtidigt slåss för gruppens fortsatta existens.I Gå över lik gräver Anna Jansson djupt i människans vilja att ta sig fram till varje pris – och de mekanismer som gör att en person kan växa upp till en hänsynslös mördare.

Läs mer

Gå över lik

Anna Jansson

Gå över lik

Om boken

Anna följer med sin mamma till den lilla fjällbyn vid vägens slut. Mamman behöver rensa ut dödsboet efter sina föräldrar, Anna ska mest fördriva tiden, jobba i äldrevården, lyssna på musik, röka. Det är sista sommaren innan vuxenlivet.
Men efter att de vackra syskonen i läkarvillan dyker upp blir inget sig likt. Sebastian och Sylvia har en förmåga att förhöja verkligheten, få varje stund att kännas laddad och spännande. Tillsammans med Levi från macken och syskonens förkläde Janne bildar de en enhet, en gemenskap. De rör sig mellan den lummiga trädgårdens lojhet, strändernas dekadens och skogens eufori. Kör genom julis nattljus. Men den uppskruvade tillvaron suddar ut gränserna mellan rätt och fel. Vem blir egentligen Anna under den oändliga sommaren? Den som hon ska minnas i resten av sitt liv, mäta allt emot.Maria Brobergs andra roman är en tät och stämningsfull berättelse om att lämna barndomen bakom sig. Om mödrar, döttrar och män. Om skönhetens magi och brutalitet.

Läs mer

Nattljus

Maria Broberg

Nattljus

Om boken

Vår kokbok budget är den nya systern i Vår kokbok-samlingen, och den här gången ligger fokus på att hålla nere matkostnaderna: med 350 recept baserade på prisvärda råvaror får du möjlighet att laga god och omväxlande mat alla dagar i veckan. Som vanligt finns det recept på både svensk husmanskost och rätter med influenser från andra delar av världen, mest till vardagen men även till fest. Några särskilt enkla och billiga rätter har många serveringsalternativ, så att du kan äta dem ofta om du vill.
Den egna ekonomin och miljön är vinnare när man tar vara på matresterna istället för att slänga dem, därför är det ett återkommande tema – massor av återvinningstips kommer att göra dig till en kreativ stjärna i köket. Det här är också modern hushållslära med handfasta råd om hur du kan tänka när du handlar mat, hur du kan förhålla dig till bäst före-datumet och hur du planerar en matsedel för veckans middagar.Olika symboler står vid recepten för att du lätt ska hitta rätt: till exempel vilka rätter som är snabblagade, är lätta att frysa eller passar extra bra i matlådan.Välkommen till Vår kokbok budget – för dig som vill äta billig, god och varierad mat!

Läs mer

Vår kokbok budget

Sara Begner

Vår kokbok budget

Om boken

En dag händer det som inte får hända. Luften förlorar sin bärkraft. Hundratusentals flygplan över hela världen faller till marken, allt som vi tagit för givet upphör att fungera, livsmedelsbutiker plundras, anarki uppstår. Några personer finner skydd i en gammal herrgård och sakta infinner sig något som kan liknas vid ordning. De skapar sitt eget lilla samhälle. Men en ledare utses på luddiga premisser, en "schamanska" kastas ut och får klara sig på egen hand i skogen, en pojke gömmer sig på vinden och drömmer om att bygga en luftballong som ska ta honom ut i världen.
Torbjörn Elenskys nya roman är en fantasieggande berättelse om hur den lilla människan i utsatta lägen kan växa och bli större - och faktiskt, som kan flyga när ingen annan kan.Glödbädden kan läsas som en spegelbok till Elenskys förra roman, om vilken Svenska Dagbladet skrev: "Eldungen är helt enkelt en fröjd att läsa, från första sidan till den sista. Språkdräkten är elegant arkaisk – det är en saga vi har att göra med, och det är upp till läsaren att bestämma hur mycket som är sant. Själv tror jag på den helhjärtat."

Läs mer

Glödbädden

Torbjörn Elensky

Glödbädden

Om boken

Sigrid Bernson är en hyllad och framgångsrik proffsdansare – känd för miljoner tv-tittare från Let’s dance, därtill sångerska och låtskrivare – när allt brakar samman. Signalerna har funnits ett tag, men hon har ignorerat dem alltför länge. När hon till slut kraschar blir fallet högt. Från att dansa många timmar om dagen till att knappt orka gå en promenad på fem minuter, från att vara den ständigt glada tjejen till att gråta flera timmar varje dag.
Det tog henne flera år av läkande innan hon valde att vara öppen med hur svårt det varit. Boken är en personlig berättelse om varför man väljer att köra på i stället för att lyssna inåt, hur vägen tillbaka kan se ut, vad som fungerat för henne och hur hon gör för att inte hamna där igen.Hon berättar om de svåraste stunderna men också om ljuset, livslusten och viljan att bli frisk. Förhoppningen är att den här boken ska hjälpa andra med utmattningssyndrom att känna sig mindre ensamma och att navigera i ett samhälle fyllt av stress och krav.

Läs mer

Jag vill aldrig må så dåligt igen

Sigrid Bernson

Jag vill aldrig må så dåligt igen

Om boken

Kvällen den 21 augusti 2001 får Ystadspolisen ett märkligt samtal. Någon påstår sig ha sett brinnande svanar flyga över Marebosjön. Kurt Wallander åker dit tillsammans med sin dotter Linda som några veckor senare ska träda i tjänst som polis. De hittar inga spår och bara några dagar senare försvinner en av Lindas bästa väninnor. Lindas poliskarriär hotas innan den ens har börjat.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Innan frosten är den tionde delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Innan frosten

Henning Mankell

Innan frosten

Om boken

Kurt Wallander kastar en blick in i grannens kök. En hopknycklad tipskupong ligger på vaxduken intill en kaffekopp. Sedan drar han undan draperiet och hajar till. På golvet ligger den gamle mannen. Hans vita skjorta är nersölad med blod. Historien börjar 1969 när Wallander är en 21-årig patrullerande ordningspolis i Malmö. Pyramiden ger några av de viktigaste nycklarna till karaktären Wallander.
Hösten 2020 har Netflix premiär på serien Den unge Wallander som baseras på karaktären Kurt Wallander. Henning Mankells älskade och hyllade Wallandeserie har översatts till över 40 språk. Pyramiden är den nionde delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Pyramiden

Henning Mankell

Pyramiden

Om boken

En vinterdag 2008 försvinner den pensionerade marinofficeren Håkan von Enke i Liljansskogen. Fallet ligger Kurt Wallander nära då von Enke är dottern Lindas svärfar. När också von Enkes fru försvinner ökar pressen. Ledtrådarna för Wallander bakåt i tiden, till kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från Östeuropa.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Den orolige mannen är den elfte delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Den orolige mannen

Henning Mankell

Den orolige mannen

Om boken

Kurt Wallander kopplas in för att utreda ett brutalt taximord. Två unga flickor grips och erkänner. De verkar helt oberörda av sitt besinningslösa dåd. Sent en kväll blir stora delar av Skåne mörkt. Strömavbrottet spåras till en enslig transformatorstation där en fasansfull upptäckt görs. Wallanders intuition säger honom att händelserna hänger ihop.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Brandvägg är den åttonde delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Brandvägg

Henning Mankell

Brandvägg

Om boken

Victor Mabasha bor i ett eländigt skjul i den sydafrikanska Transkeiprovinsen. Hans uppdrag är att mörda någon vars namn förblir hemligt. Kan det vara frihetshjälten Nelson Mandela? I Ystad försvinner samtidigt en kvinna, kommissarie Wallander får fallet på sitt bord, och snart uppdagas en konspiration på världspolitisk nivå.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Den vita lejoninnan är den tredje delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Den vita lejoninnan

Henning Mankell

Den vita lejoninnan

Om boken

Kommissarie Wallander hittar sin kollega Svedberg död. Vad som till en början framstår som självförvållat visar sig vara mord. Dådet verkar dessutom ha kopplingar till mordet på tre ungdomar. Inom kort befinner sig Kurt Wallander mitt i en utredning som blir allt mer personlig. Han kanske inte kände Svedberg så bra som han trodde?
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Steget efter är den sjunde delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Steget efter

Henning Mankell

Steget efter

Om boken

En ung kvinna bränner sig till döds på en rapsåker. Strax därpå slår en seriemördare till med en rad allt mer bestialiska mord. Vad finns det för samband mellan en pensionerad justitieminister, en framgångsrik konsthandlare och en vanlig småtjuv? Varför skalperar mördaren sina offer? Och ingår den unga kvinnan i mönstret?
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Villospår är den femte delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Villospår

Henning Mankell

Villospår

Om boken

Det står en stol mitt på landsvägen på Österlen, i stolen sitter en docka i människostorlek. Det är höst och dimman kommer krypande runt Brösarps Backar. Advokat Sten Torstensson tvärbromsar och kliver ur sin bil. Det blir det sista han gör i livet.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Mannen som log är den fjärde delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Mannen som log

Henning Mankell

Mannen som log

Om boken

Pålarna i diket är sylvassa. Mannen som gått ut för att titta på fåglar spetsas till döds medan flockar av taltrastar drar söderut över hans huvud. En blomsterhandlare hittas i skogen, avmagrad, strypt och bunden vid ett träd. Varför mördas dessa äldre herrar? Varför dessa djävulska arrangemang? Och vem är nästa man att falla offer?
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Den femte kvinnan är den sjätte delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Den femte kvinnan

Henning Mankell

Den femte kvinnan

Om boken

Två döda män i en räddningsflotte. Båda med kostym och slips. De ligger omslingrade som om de hade försökt skydda varandra från det oundvikliga slutet. Vilka är de? Var kommer de ifrån? Varför har de flutit i land vid den skånska kusten? Spåren leder utanför Sveriges gränser.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Hundarna i Riga är den andra delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.

Läs mer

Hundarna i Riga

Henning Mankell

Hundarna i Riga

Om boken

En natt i januari mördas ett äldre bondepar i Skåne. Med sina sista andetag yttrar kvinnan ordet ”utländsk”. Kort därefter brinner stadens flyktingförläggning och en somalisk flykting mördas. Kommissarie Kurt Wallander tar upp kampen mot en hänsynslös mördare.
Henning Mankells älskade och hyllade Wallanderserie är översatt till över 40 språk och har filmatiserats ett flertal gånger. Mördaren utan ansikte är första delen i en serie fristående böcker om kommissarie Kurt Wallander.