Jobba hos oss

Upptäck Norstedts

Vi är Sveriges ledande förlagshus med en bred och uppmärksammad utgivning. Vi ger ut skönlitteratur, facklitteratur, barn och ungdomsböcker med både kvalitet och bredd.

Norstedts Förlagsgrupp har ca 100 medarbetare och de flesta arbetar i Norstedts-huset på Riddarholmen. Fördelningen mellan kvinnor och män är 77 % kvinnor och 23 % män.

Vi som arbetar på Norstedts Förlagsgrupp drivs av ett starkt engagemang och en stolthet över att arbeta med förlagets alla böcker, författare, illustratörer och andra upphovspersoner. Många hos oss har arbetat länge på förlaget och vi har en hög trivsel och gemenskap mellan kollegor.

Hos oss finns många intressanta och stimulerande tjänster. Som exempel kan nämnas Redaktör, Förläggare, Kommunikationsansvarig,  Koordinatorer, Projektledare och Key Account Manager.

När vi söker personer till våra lediga tjänster letar vi efter medarbetare som har rätt kompetenskrav och gärna erfarenhet för jobbet som ska tillsättas. Men de personliga egenskaperna är också viktiga. Vi ser gärna personer som är drivna och energiska som stimuleras av förändring och utveckling, tillsammans med ett affärsmässigt intresse. Vi tar också gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster.

Göra praktik på Norstedts?

Vi får många förfrågningar om prao- och praktikplatser vilket är väldigt roligt. Vi kan tyvärr inte erbjuda praoplats för elever som går i grundskolan. Skälet till detta är att det är svårt att hitta lämpliga uppgifter att syssla med under praoperioden. Eftersom våra möjligheter att ta emot praktikanter är begränsade prioriterar vi att ta emot praktikanter som läser på utbildningar där praktik ingår som en del i utbildningen, t ex Förlagskunskap och Språkvetarprogrammet.

Om du vill ansöka om praktikplats hos oss, skicka ett mejl till den avdelning du är intresserad av:

  • Norstedts redaktion: carolina.sandsten@norstedts.se
  • Kommunikationsavdelningen: maria.olsson@norstedts.se
  • Försäljningsavdelningen: malin.lindhagen@norstedts.se
  • Norstedts Agency: linda.altrovberg@norstedts.se

Bifoga CV och ett brev där du berättar om dig själv och vad du vill göra under praktiken. Ange "Praktik" i ämnesraden.