478 böcker

Spänning

Filter

478 böcker

Deckare, spänning och bladvändande underhållning.

Om boken

När Örebro universitet firar sin akademiska årshögtid sker något fruktansvärt vid ett av honnörsborden: flera gäster faller ihop i kramp och tre av dem dör innan ambulansen kommer. Kriminalinspektör Kristoffer Bark är på plats som gäst, och det blir inledningen på en omfattande mordutredning. Bland de döda finns framstående forskare med koppling både till universitetet och den gastronomiska utbildningen i Grythyttan.
Samma natt brinner det i en gammal biograf i Hallsberg. I brandresterna hittas kvarlevorna av en ung man i en ventilationstrumma. Kan det vara Mattias som försvann 1986, samma år som en flicka hittades död på tågspåret i närheten av biografen?En ny polischef ifrågasätter Kristoffer Barks arbetsgrupp med omplacerade poliser. Bark kämpar för att klara mordutredningen, och måste samtidigt slåss för gruppens fortsatta existens.I Gå över lik gräver Anna Jansson djupt i människans vilja att ta sig fram till varje pris – och de mekanismer som gör att en person kan växa upp till en hänsynslös mördare.

Läs mer

Anna Jansson

Gå över lik

Om boken

En värdefull staty blir stulen från ett auktionsverk och Greta Leikler utreder fallet - men det som först ser ut som ett enkelt avklarat uppdrag blir till en livsfarlig jakt.
Louisa Franke, en av de anställda på auktionsverket som statyn har stulits från, är också försvunnen. Samtidigt påträffas en ung kvinna mördad i en utbränd bil. Kan det vara Louisa? Hennes chef är övertygad om att det är hon som är skyldig till stölden, men Greta förstår snart att mysteriet är större än så. Det är långt mycket mer än den saknade statyn som står på spel.När Greta gräver vidare i Louisas sista dagar innan försvinnandet, stöter hon på den ljusskygga organisationen Tisdagsklubben. En allt mer skrämmande bild framträder och hon inser att vissa är beredda att göra allt för att dölja sina mörka hemligheter.Tänkaren är den tredje delen i den populära och pulshöjande deckarserien om Greta Leikler, nyrekryterad till säkerhetsbolaget VASA.

Läs mer

Tänkaren

Kamilla Oresvärd

Tänkaren

Om boken

Äntligen en ny del i succéserien om Charlotte von Klint och Per Berg!
En tonårstjej kidnappas, en skjutning sker på Umeå busstation, och en småbarnspappa hittas mördad. Trycket är högt på Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen. Brotten verkar hänga ihop, men frågetecknen är till en början fler än ledtrådarna. Mamman till tonåringen vill desperat hitta sin dotter, men vägrar dela med sig av viktig information. Vem är egentligen flickans pappa? Samtidigt tycks en ny kriminell aktör vinna mark i staden. Kommer ett gängkrig att bryta ut?Per balanserar utredningarna med sin vardag som hockeypappa, men känner sig missnöjd med sitt familjeliv. Charlotte försöker i sin tur hitta fotfästet igen efter en stor tragedi. Men när hon får besök av en person ur sitt förflutna vänds allting upp och ner.Sångfågeln är den tredje fristående delen i Anki Edvinssons pulshöjande bladvändarserie om utredarna Per Berg och Charlotte von Klint. Som vanligt bjuds vi på en skoningslöst spännande och dramatisk resa.

Läs mer

Sångfågeln

Anki Edvinsson

Sångfågeln

Om boken

1992. Åtta framstående personer har hittats döda på olika platser runtom i USA. Alla dödsfall ser ut som olyckor och verkar inte ha någon koppling till varandra. Ända fram tills ett offer – resultatet av ett olyckligt fall från ett sjukhusfönster – drar blickarna till sig.
USA:s försvarsminister intresserar sig för fallet och ber Jack Reacher att utreda saken närmare. Reacher må vara en utomordentlig soldat, men att nysta i andra människors hemligheter är inte hans starka sida. Samtidigt som han kämpar för att hitta en koppling mellan offren måste han navigera mellan de underliggande motiv som hans nya kollegor kan tänkas ha. Dessutom är Reacher tvungen att göra allt för att hålla sig utom synhåll från några av de farligaste personer han någonsin stött på.Jack Reachers uppgift är att ta reda på sanningen. Men frågan är om han lyckas ställa förövarna inför rätta eller om han kommer bli tvungen att göra upp med dem innan dess?

Läs mer

Det åttonde namnet

Lee Child, Andrew Child

Det åttonde namnet

Om boken

Året är 1936. Livia Seigel saknas efter natten då Villa Talludden brann ned på Djurgården. Det enda spåret efter henne är en uppstoppad kanariefågel som hittas i skogen intill huset.
Efter en dramatisk rättegång i London står Calvin de Laval inför ett svårt beslut. Ska han resa till Sverige och leta efter Livia? Kommer han att överleva familjen Seigels farliga labyrint av familjehemligheter? Och vilka mörka krafter väntar på honom i staden?I Stockholm är den excentriske affärsmannen Hektor Schlick beredd att ta till alla metoder för att komma åt familjen Seigels rederi. Men snart inser Hektor att hans jakt på en storslagen framtid kräver att han konfronteras med förödande sanningar från förr.Den döende slaven är den fristående och sista delen i serien om Pestmasken. Det är en historisk spänningsroman om kärleken som överlever allt, om det förgångnas plats i nuet och en livsfarlig resa i jakten på frihet.

Läs mer

Den döende slaven

Victoria Larm

Den döende slaven

Om boken

Första delen i en ny spänningsserie av Dan Buthler, om den fallne godsherren Gabriel Creuz.
Gabriel Creuz är det yngsta barnet av tre i en adlig släkt. Det betyder att hans storebror kommer att bli ny friherre efter deras åldrande far. Gabriel har därför valt en bana som advokat och allt är på väg åt rätt håll när han en dag blir arresterad för bedrägerier som han är helt oskyldig till. Bevisen är dock överväldigande och han döms till ett långt fängelsestraff.När han släpps är hela hans tillvaro i spillror och han känner inte att han har något kvar att leva för. Då dyker hans gamla flickvän upp med ett underligt erbjudande. I utbyte mot att förstöra en annan mans liv erbjuds Gabriel en ny chans till ett anständigt liv. Trots sina moraliska betänkligheter så accepterar han och får ett nytt mål. Han måste ta reda på vad det var som hände. Vem satte dit honom och varför?Sanningen visar sig vara större och farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig och snart handlar det inte om att hämnas, utan om att överleva.

Läs mer

Rök utan eld

Dan Buthler

Rök utan eld

Om boken

En kvinna hittas svårt skuren i ett trapphus på Gamla Väster i Malmö. Hon avfärdas som psykotisk och ingen brottsutredning inleds. Kattis Olsson, psykolog och profilerare vid polisens specialgrupp hos grova brott, anar att något inte stämmer. Mot sin chef Truls Reimers vilja börjar hon undersöka saken på egen hand. Samtidigt uppmanar Truls sina medarbetare att ta tag i ett gammalt fall med en kvinna som hittats död i kanalen i Malmö tjugo år tidigare. Men när ytterligare en kvinna larmar polisen att hon vaknat i sitt hem och är skuren över ryggen får han lov att erkänna sitt misstag.
Medan Kattis tvingas hantera Truls narcissistiska ledarstil blir utredningen, som går under namnet Nattdjuret, även en resa mot hennes egna mörka förflutna. Det som börjar i Gamla Västers kvarter leder specialgruppen in i de innersta kretsarna av ett gammalt, hemligt ordenssällskap. Men vägen dit kommer visa sig bli livsfarlig för Kattis.Nattdjuret är den andra boken om Kattis Olsson och hennes kollegor i Helena Kubicek Boyes populära serie Profileraren.

Läs mer

Nattdjuret

Helena Kubicek Boye

Nattdjuret

Om boken

Advokatbyrån Pegasus som försöker etablera sig som en ny brottmålsbyrå jagar nya uppdrag. När Henrik, en 45-årig man från Värmdö, häktas för människorov tackar försvarsadvokaten Lydia direkt ja till att företräda honom. Henriks sambo Valentina saknas sedan några dagar och polisen misstänker att hon inte håller sig undan frivilligt utan att Henrik har gjort henne illa. Henrik hävdar att han är oskyldig och att han inte vet var Valentina är. Hon var spårlöst försvunnen när han vaknade men de enda som varit hemma under kvällen då hon försvann var Henrik och hans 14-åriga son Ville.
Ex-polisen Lunken som hjälper Lydia på Pegasus är från Värmdö och känner till både Henrik, Valentina och Ville. De är en speciell familj och han är övertygad om att Henrik ljuger. När blodspår påträffas i huset blir Henrik häktad mot sitt nekande. Kort därefter hittas Valentinas kropp och rubriceringen ändras till mord. Lydia litar inte på Henrik och när hennes biträdande jurist Alex börjar utreda fallet och vad som verkligen har hänt Valentina inser de snart att det inte bara är Henrik som ljuger. Men ju fler spår Alex hittar, desto tydligare blir det att inget är som det först verkade vara och att ingen går att lita på.Pegasus-serien är en modern Perry Mason men med en kvinnlig försvarsadvokat i huvudrollen. Serien handlar också om hennes unga biträdande jurist Alex och den äventyrlige fd. polisen och privatdetektiven Lunken. Tillsammans utgör de Advokatbyrån Pegasus som sig an nya fall i varje bok som alla innehåller ett dilemma.

Läs mer

Fallet Valentina

Anna Bågstam

Fallet Valentina

Om boken

Gertrud Silverängen lever ett långt och händelserikt liv. Tillsammans med sina väninnor i syjuntan löser hon fall och mysterier som kommer i deras väg. Med 250 års gemensam erfarenhet, ett gott portvin och en kakelugn att sitta vid kommer de långt. När det behövs en polisinsats ringer Gertrud till Maria Wern på Visbypolisen.
I Vinterhjärta klarar Gertrud Silverängen upp tre olika fall. I den första berättelsen, Vinterhjärta, lär Maria Wern och Gertrud känna varandra medan Gertrud hittar sin roll som inofficiell privatdetektiv – och sitt livs kärlek som hon förlorat. I Vinterstjärna har en ung kvinna i hemtjänsten försvunnit spårlöst, och Gertrud befarar att det är en närstående som gått över alla gränser. I Vintermåne går Gertrud och syjuntan till botten med ett mysterium som plågat de närstående i decennier – en femårig pojke som på 70-talet försvann medan familjen sov i huset.Välkommen till ett vintrigt Visby där gammal är äldst!

Läs mer

Vinterhjärta

Anna Jansson

Vinterhjärta

Om boken

En kvinna utsätts för en våldtäkt och försvinner sedan spårlöst. Kvar på hennes hotellrum finns ett par herrhandskar. En teknisk undersökning visar att de burits av den ökända Ulvsbymördaren, en man som hållit sig gömd i åtta år efter att ha huggit ihjäl sin mamma.
John Adderley och kollegorna på länskrim i Karlstad drar genast igång en utredning. Alla resurser sätts in för att hitta Ulvsbymördaren och den försvunna kvinnan. Jakten leder John in i en framgångsrik familj som blivit förmögen på att bygga bostäder. Men bakom kulisserna håller allt på att falla samman och hemligheter tvingas fram i ljuset.Den fjärde fristående delen i Mohlin & Nyströms succéserie om Karlstads egen FBI-agent John Adderley är en bladvändare av rang. Ett välgestaltat, outsägligt spännande och skickligt uppbyggt drama som får läsaren att än en gång sitta som på nålar.

Läs mer

Den högra handen

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den högra handen

Om boken

När kriminalreportern Katja Norman återvänder efter en sjukskrivning har kvällstidningen hon jobbar på förvandlats till en klicksajt. Katja försöker hitta sin plats i det nya men brottas med rädslan att inte räcka till som ensamstående mamma och i relationen till sin åldrande pappa hemma i Kalix.

En kall vinterkväll hittas popstjärnan Danni Kahn brutalt mördad i sitt hem. På väggen har någon lämnat ett kryptiskt meddelande i blod, siffrorna 6-1-0.

På ytan hade Danni allt – en lysande musikkarriär, en vacker influencerflickvän och ett lukrativt kontrakt med ett känt beautymärke. Ingen kunde ana hans mörka hemlighet.

Katja börjar gräva i Dannis död, och leds in i ett skrämmande förflutet. Spåren leder från Stockholms affärsvärld till ett ödetorp djupt inne i skogen. När Katja begår ett ödesdigert misstag får mördaren en chans att gå fri. Med livet som insats försöker hon ställa allt till rätta – innan det är för sent.

Sveket är en nervkittlande bladvändare om livsfarlig jakt på framgång och baksidan av våra perfekta Instagramflöden.

Läs mer

Sveket

Hanna Lindberg

Sveket

Om boken

När lågkonjunkturen drabbar Sverige faller många, men inte finansmannen Gunnar Grentz. Rikedomen, den sociala positionen, äktenskapet – allt är intakt.
Stockholm 1983. Gunnar bor med sin mamma Eva i Vasastan. I bakgrunden finns den tyska morfadern Hansi, en ljusskygg konsthandlare. Var kommer hans förmögenhet ifrån? Och vilken är hans koppling till förintelseöverlevaren David Weimann, som försvinner spårlöst efter en konfrontation med Hansi på gatan en kväll?Stockholm nutid. Nittonåriga Daniel Brunow återvänder efter flera år i familjehem. Hans mamma Vicki sitter i fängelse för ett mord hon inte har begått – och i Daniels ögon är Gunnar Grentz ytterst ansvarig för det. Daniels mål är att ta sig till toppen och snart förstår han att hemligheterna i Gunnars förflutna kan hjälpa honom dit.Marcus Dunberg har skrivit en tät och psykologiskt laddad spänningsroman som rör sig från 1980-talets Stockholm till nutid – via Hinseberg och krigstidens Europa. Högdjuret är en fristående uppföljare till den hyllade och framgångsrika debuten Skuggland.

Läs mer

Högdjuret

Marcus Dunberg

Högdjuret

Om boken

En sommarkväll i juli försvinner Amanda Sundin spårlöst. Exakt ett år senare hittas hennes man, Johan, svårt skadad i sitt hem. Vem vill paret illa och varför?
Utredaren Maia Bohm får omedelbart fallet på sitt bord när hon flyttar med familjen till Motala. Tillsammans med kollegan Greg Wallin försöker hon hitta gärningsmannen. Samtidigt gör hon allt för att hjälpa sin trettonårige son Tim som ligger på sjukhuset, i akut behov av ett nytt hjärta.För varje dag som går blir risken allt större att Tim inte kommer att överleva. När Maia gör den skrämmande insikten att sonens öde hänger på att hon löser fallet, låter hon inte något stå i hennes väg. Kanske inte ens sanningen.Hundra dagar i juli är Emelie Schepps första fristående spänningsroman. En gripande, känslosam och oändligt spännande historia om kampen mellan liv och död.

Läs mer

Hundra dagar i juli

Emelie Schepp

Hundra dagar i juli

Om boken

När Malmöprofilen Rebecca Rönn hittas död leder spåren till en grupp papperslösa. Polisen är övertygad om att det handlar om ett rånmord och snart jagas två unga män. På morgontidningen Dagbladet upptäcker reportern Sven att Rebecca Rönn visste något som kan ha kostat henne livet. Men fallet anses vara uppklarat, och Sven blir alltmer ensam i sökandet efter svar.
Utrikeskorrespondenten Anne har vigt sitt liv åt karriären. När hon strax före sin femtioårsdag blir lämnad av sin man, ifrågasätter hon alla sina tidigare livsval. I hopp om att återknyta kontakten med dottern i Skåne får hon ett infall och köper en rivningskåk på Kirseberg i Malmö. På ett närlivs stöter hon ihop med Sven, ungdomskärleken hon inte har sett på tjugofem år. Snart uppslukas även Anne i gåtan Rebecca Rönn. En jakt på sanningen som tar dem djupt in under tågspåren och högt upp i Turning Torso.När de hyllade och prisbelönta journalisterna Lena Sundström och Jens Mikkelsen slår sig samman för att skriva skönlitterärt blir resultatet en briljant spänningsdebut. En starkt karaktärsdriven och initierad skildring av två grävande reportrar med en vass spänningsintrig, pulshöjande scener och oväntade vändningar. En ny, fenomenal deckarduo har sett dagens ljus.

Läs mer

Fristaden

Lena Sundström, Jens Mikkelsen

Fristaden

Om boken

Efter makens död hittar Halla en pistol gömd i sitt garage mitt i Reykjavík. Hon tar den till polisstationen och det visar sig snabbt att vapnet har en historia. Det har avlossats vid ett ouppklarat dödsfall då en man sköts ihjäl tillsynes helt oprovocerat.
När den pensionerade kriminalkommissarien Konrad får reda på detta, dras han till minnes att hans far ägde ett liknande vapen. En kriminaltekniker tar också reda på att dödsskottet i ett ytterligare fall har avfyrats från detta vapen. Det gällde en man vid namn Gardar som sköts ihjäl, även han utan förklaring. Konrad inleder en privat utredning för att gå till botten med vad hans pappas eventuella koppling till brotten egentligen är.Ett spår leder till honom till Gustaf, en läkare som sitter i fängelse dömd för barnmisshandel. Konrad inser snart att hans egen far var i kontakt med läkaren många år tidigare, och han måste nu göra allt i sin makt för att ta reda på varför ...Stormens vrede är den femte delen i den mycket omtyckta serien om den pensionerade kriminalkommissarien Konrad.

Läs mer

Stormens vrede

Arnaldur Indridason

Stormens vrede

Om boken

När den unga standupkomikern Lina Gyllenborg hittas död i sitt hem anklagas hennes pojkvän Jonas för mordet. Han hävdar att han är oskyldig, men både polisen och media är övertygade om hans skuld. Trots detta frias han i rätten, till allmänhetens chock.
Fyra år senare kontaktar Jonas kriminalpsykolog Rebecca Lekman med en begäran: han vill att hon ska hjälpa honom att hitta Linas mördare. Rebecca misstänker att Jonas ljuger för henne, men ett tungt besked gör att hon inte kan tacka nej till arvodet.När Rebecca börjar gräva djupare upptäcker hon att Lina haft hemligheter som kan ha kostat henne livet. Och snart inser hon att det finns någon som är villig att göra vad som helst för att förhindra att sanningen ska komma ut.En giftig sanning är den andra, fristående delen i spänningsserien om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Camilla Sten visar återigen att hon är en mästare på mänsklig psykologi och krypande iskall spänning.

Läs mer

En giftig sanning

Camilla Sten

En giftig sanning

Om boken

"Brutal och imponerande underhållning" - Kapprakt.se
Längst ut i Bohusläns havsband samlas en grupp främlingar för att förändra sina liv. Den karismatiska retreatledaren utlovar rening från skam och skuld. Men till vilket pris? När tillvaron på den karga ön tar en mardrömslik vändning är det omöjligt att veta vem som är vän och vem som är fiende.I en annan del av skärgården kämpar journalisten Jennifer Sundin mot sina egna demoner. När en ung kvinna hittas död i vattnet dras hon in i fallet. Kvinnans förflutna visar sig innehålla både våld och mörka hemligheter.Efter att en man lämnats att dö, fastsurrad på grunt vatten med skärsår över hela kroppen, slår sig Jennifer samman med fotografen Petter och polisen Strömberg. De inser att de jagar en mördare med smak för det grymma och spektakulära – alltid med en koppling till havet.Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

Läs mer

Havsgrav

Jeanette Bergenstav

Havsgrav

Om boken

Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.
Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare – och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

Läs mer

Till offer åt det okända

Anna Jansson

Till offer åt det okända

Om boken


En man hittas skjuten i en park en tidig augustimorgon. Kulan har gått in i tinningen och han dog omedelbart. Vad gjorde småbarnspappan ute sent en söndagsnatt, och varför ville någon döda honom?Medan Mija Wadö kastas in i fallet försöker hon hålla undan tankarna på det avgörande besked hon fått om sitt eget liv. Ronnie är tillbaka på stationen, och deras arbetsrelation tätnar. När ytterligare en man hittas skjuten på samma sätt ställs poliserna inför en växande gåta. Författaren Zarita Roos kämpar med skrivandet av sin nya bok när hon på en restaurang hör två poliser prata om ett mordfall. Det innehåller nämligen detaljer som är skrämmande bekanta.Nilla Kjellsdotter är tillbaka med en ny bladvändare om Mija Wadö och kollegorna vid Österbottenspolisen.

Läs mer

Tills natten är slut

Nilla Kjellsdotter

Tills natten är slut

Om boken

Pegasus-serien är vass spänning med den kvinnliga försvarsadvokaten Lydia i huvudrollen. Tillsammans med den unga juristen Alex och den äventyrlige ex-polisen Lunken utgör hon den orädda advokatbyrån Pegasus, ett udda nytillskott i Stockholms advokatvärld.
I Fallet Mikaela får Pegasus sitt största och mest utmanande fall hittills. Leon, 23 år, sitter häktad, misstänkt för att ha mördat sin flickvän. 18-åriga Mikaela knivskars till döds hemma hos Leon och bevisningen mot honom är stark.Advokaten Lydia och hennes biträdande jurist Alex går långt utöver sitt uppdrag för att försöka hitta något som kan få domstolen att tvivla på Leons skuld. I takt med att rättegången närmar sig hittar de oväntade spår och börjar själva undra vad som hänt. Men om det inte är Leon, vem har i så fall dödat Mikaela?

Läs mer

Fallet Mikaela

Anna Bågstam

Fallet Mikaela

Om boken

"När allt är över är en gripande, rejält spännande och härligt välskriven kriminalroman." - Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
"En trovärdig och skarp kriminalroman som utmanar gamla stereotyper." - BTJJennifer har flytt från sin våldsamma exman och lever gömd med dottern Alice. En morgon hittas Alice ensam i sovrummet. I lägenheten finns blodspår men Jennifer är spårlöst försvunnen. Exmaken verkar ha lyckats med det han så länge hotat Jennifer med, att döda henne och röja undan kroppen.Åklagaren Richard Bielke och hans assistent Olivia Oldenheim leder utredningen och i början ligger all fokus på exmaken. Men när bevisen inte håller tillräcklig tyngd, och Jennifers kropp inte hittas, väcks den svindlande insikten hos Olivia att förövaren kanske kommer slippa undan. Hon vägrar acceptera det, och kommer farligt nära gränsen för vad hon i lagens namn tillåts göra.När allt är över är den första delen i en ny, högklassig spänningsserie för alla som älskar Katarina Wennstams och Malin Persson Giolitos romaner. Huvudperson är Olivia Oldenheim, skarpast på åklagarkammaren och skoningslös i de strider hon väljer, men ofta underskattad på grund av sitt fysiska handikapp.Författaren Charlotte Al-Khalili nominerades till Årets deckardebut av Svenska Deckarakademin för spänningsromanen Malström 2022.

Läs mer

När allt är över

Charlotte Al-Khalili

När allt är över

Om boken

Gertrud Silverängen och väninnorna i syjuntan i Visby tar sig an ett nytt fall. Det gäller ett försvinnande i det förflutna, då en femårig pojke kom bort från sitt hem och aldrig återfanns. Nu, nästan 50 år senare, vill hans bror Markus få klarhet i vad som egentligen hände. Tillsammans med sin son Patrik, som är polis, och kriminalinspektör Maria Wern, bestämmer sig Gertrud för att gå till botten med mysteriet som plågat familjen i decennier. Men det är någon som inte tycker om att hon söker svar om den försvunne pojken.
Gertrud Silverängen möter du även i Vinterhjärta och Vinterstjärna.

Läs mer

Vintermåne

Anna Jansson

Vintermåne

Om boken

"ett imponerande högt tempo" Göteborgs-Posten
"Malmökänslan är mycket bra från start. /.../ detta är en serie jag kommer att följa" Sydsvenskan"En krypande spänning upprätthålls genom hela historien förbi flera elegant utlagda villospår. Betyg: 4/5" BTJEn välkänd Malmöprofil hittas mördad i hissen i ett nybyggt lägenhetshus i Västra hamnen. Han har ett märkligt brännsår över munnen. Martin ”Gulte” Guldström från Malmöpolisens specialgrupp för grova brott är en av de första på plats, och det som till en början framstår som en urspårad konflikt mellan två grannar visar sig snart vara något betydligt större.Vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott toppar Truls Reimer statistiken över uppklarade fall, men hans buffliga attityd uppskattas inte av alla. Då klagomålen blir för många får han ett erbjudande om förflyttning till Malmö, och hans chef gör det klart att det inte är ett alternativ att tacka nej.Psykologen Kattis Olsson har lagt jobbet som profilerare på hyllan. Numera arbetar hon på en samtalsmottagning och försöker hantera livet som ensamstående mamma. Men när hon blir tillfrågad om att hoppa in i sin gamla roll och hjälpa polisen att ringa in gärningspersonen som brännmärker män i Malmö, kan hon inte motstå erbjudandet. Ganska snart inser dock Kattis att hon behöver köra en parallell utredning utan att informera sin nye chef. Ett beslut som kan få katastrofala följder om det visar sig vara fel ...