Meg Cabot

Foto: Ali Smith

Utforska författaren

Chicklit när den är som bäst!

Meg Cabot föddes i Bloomington, Indiana. Efter en humanistisk universitetsexamen flyttade hon till New York där hon försökte sig på en karriär som frilansillustratör. Illustrerandet kom dock snart i vägen för Meg Cabots verkliga passion - skrivandet. Så hon övergav drömmen om att bli illustratör och tog ett jobb som assistent vid New York universitet istället. Hon skrev på helgerna och på jobbet när hennes chef inte lade märke till det.
Meg Cabot har hittills utkommit med ett femtiotal böcker för både barn, tonåringar och vuxna. Hon skriver i princip jämt, även på semestern vilket inte alltid uppskattas av hennes make. Som barn skrev Meg Cabot en hel del fan fiction, men det var inte förrän i vuxen ålder som Meg bestämde sig för att försöka få något utgivet. Meg Cabots mamma hade börjat dejta en gammal mattelärare till Meg, ett trauma som bearbetas i serien En prinsessas dagbok.

15 miljoner ex och 38 länder

Meg Cabots böcker har sålt i 15 miljoner exemplar över hela världen och toppar ofta New York Times topplista. Serien En prinsessas dagbok har hittills publicerats i över 38 länder och har gjort dundersuccé som film. Andra omtyckta ungdomsböcker av författaren är Washington D. C., Nu eller aldrig, Idolen och Så blir du populär. Meg Cabot har en särskild känsla för allt det där man går och drömmer om som tonåring. Att det plötsligt visar sig att man är född prinsessa, att man räddar livet på en president, att det kommer en Hollywoodstjärna till ens skola som man får guida runt ...
Meg Cabot har även visat att hon kan skriva för en yngre målgrupp i böckerna om Allie Finkle - tjejen som alla mellanstadiekids vill ha som bästis.

Meg Cabot bor i New York och i Key West, Indiana, med sin man och katter (bland annat den enögda katten Henrietta).

Pressröster:
"En kvinnlig Adrian Mole."
Sundsvalls Tidning om En prinsessas dagbok

"Bridget Jones för yngre tonåringar!"
BTJ om En prinsessas dagbok

Kolla in Meg Cabots hemsida: www.megcabot.com
Och Allie Finkles hemsida: www.alliefinklesrules.com

Utgivning

Om boken

Lizzie Nichols har ett stort problem i livet: hon kan aldrig hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Nu är hon i New York, lika bubblande charmig och optimistisk som alltid: det gäller bara att hitta ett jobb och en bostad så blir allt toppen! Men hon måste kämpa sig igenom den ena förnedrande situationen efter den andra och får slutligen jobb som receptionist på en advokatbyrå. Inte precis hennes drömjobb (som är att öppna en vintagebutik för bröllopsklänningar) men det betalar i alla fall räkningarna. Fast hennes råd till blivande brudar att inte skriva på äktenskapsförorden underlättar inte precis hennes karriär. Kan hon aldrig lära sig att hålla munnen stängd!

Läs mer

Meg Cabot

Babbeldrottningen i New York

Om boken

Första vuxenromanen av författaren till En prinsessas dagbok!

Meg Cabot har haft stora framgångar, både internationellt och i Sverige, med serien En prinsessas dagbok, som också blivit en filmsuccé.
Nu har hon skapat en lika charmig och oemotståndlig huvudperson för lite äldre läsare: Lizzie Nichols, vars stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar...

Hot spot - attityd, flärd och underhållning!
Hot spot är en ny utgivningslinje på Prisma där vi erbjuder den mest underhållande läsningen från de internationella bestsellerlistorna på svenska. Direkt till ett lågt pris! Det här är underhållande, heta böcker med attityd och flärd - som gjorda för alla som vill drömma sig bort en stund.


Läs mer

Babbeldrottningen

Meg Cabot

Babbeldrottningen