David Biggs

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Mer än 140 klassiska och moderna drinkar och cocktails. Från Dry Martini och Bloody Mary till Golden Cadillac och Slippery Nipple. En bok för alla som vill lära sig blanda drinkar hemma och för den som arbetar i en bar, eller vill göra det - den definitiva guiden till detta upplivande ämne. Här finns alla de klassiska drinkarna liksom de nya, spännande recepten. Lär dig att blanda en perfekt Dry Martini (anledningen till att den skall röras, inte skakas, är att vermouthen innehåller fruktfibrer som om drinken skakas kan ge den en något grumlig karaktär). Njut själv och överraska dina vänner! I bokens inledning beskrivs drinkens historia och hur livat det trots allt gick till under förbudstiden på 1920-talet i USA. Dessutom ges detaljerade råd om vad man bör ha i sitt barskåp, om kryddning, tillbehör och hur isen ska hanteras. Olika typer av glas beskrivs och - naturligtvis - drinkdekorationer. Ska det vara paraply, ett rött bär eller en bit vattenmelon på tandpetare kanske? Kapitlens namn är rena poesin för konnässörer och entusiaster: brandy, gin, rom, vodka, whisky, champagne & vin, framtida klassiker och shots. (Och naturligtvis ingår råd om hur man kurerar baksmälla samt alkoholfria alternativ.) Upplivande citat förgyller boken. Till exempel: "Det var en kvinna som fick mig att ta till spriten och jag hade inte vett nog att tacka henne" (W.C. Fields) eller "Man är inte full om man kan ligga på golvet utan att hålla i sig" (Dean Martin). "Jag dricker aldrig något starkare än gin. Före frukost." (W.C. Fields igen.)

Läs mer

David Biggs

Drinkar