Bengt Frithiofsson

Foto: Privat

Utforska författaren

Bengt Frithiofsson är Sveriges mest välkända vinexpert, författare, vindesigner och programledare.Han är en mycket produktiv författare av böcker om mat och dryck, till exempel bokserierna Vägarnas bästa mat och Krogronden, och böcker som Vin & ölguiden och Gourmet à la carte. Han är sedan länge en flitigt anlitad vinexpert i tv och tidningar, och arbetar också med egna kollektioner av olivolja och vin.

Utgivning

Om boken

"Vin är världens mest underhållande kulturdryck. Ur glaset stiger dofter, smaker, kulturhistoria, geografi och gastronomi. Detta är dock inte ytterligare en rabblande vinlärobok. Här möter du människorna bakom vinerna; vinbondens slit och vånda under vädergudarnas nyckfullhet, vinmakarens drömmar och floppar, visionärerna, galenpannorna och genierna som format vår vinvärld.
Välkommen i Vingården bygger på min TV4-serie Vingården. I över tre år reste jag vinvärlden runt för att möta människorna på de berömda vingårdarna. Där finns det alltid en historia att berätta. Välkommen i vingården!"
Bengt Frithiofsson

Välkommen i Vingården är en inspirerande bok om vin med betoningen lagd på närvaro, sinnlighet, smaker, upplevelser och nyfikenhet på livet snarare än undervisning och upplysning.
Vid det här laget känner alla till inte bara vem Bengt Frithiofsson är, vi vet också hur han låter och hur han ser ut när han beskriver vingårdar han besökt och viner han smakat.
Det är också denne Bengt Frithiofsson vi som läsare möter i boken. -Näärrrrvarro, allt handlar om näärrvarro. Denna närvarokänsla blir påtaglig i boken inte minst genom de många ögonblicksbilder på Bengt i olika vingårdar, slott, bussar, helikoptrar, till häst eller krypandes på marken bland vinstockar i ett stekhett Australien, som genomgående illustrerar Bengts berättelser. Vi besöker i Bengts sällskap vingårdar i Sverige, Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien, Portugal, Grekland, Ungern, England, Kalifornien, Chile, Argentina, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Kina.
Välkommen i Vingården är givetvis ett måste för alla vinälskare, men man måste inte vara vinälskare för att uppskatta boken. Det räcker bra om du gillar en god historia!


Läs mer

Bengt Frithiofsson

Välkommen i vingården

Om boken

"En svensk Guide Michelin, fast mycket roligare", sa Dagens Nyheter när den första upplagan av denna guide till Sveriges vägkrogar och bästa matställen utkom första gången. Sedan dess har den bara blivit bättre! Nyheter i årets upplaga: Bästa matstoppen på väg till fjällen, regional svensk matkultur, bo på lantgård och Svensk Lantmat, mer sevärdheter och upplevelser. Över 300 nybedömda krogar, totalt över 600! Uppdaterade faka, nya kartor m.m.

Läs mer

Vägarnas bästa 2002

Mikael Mölstad, Bengt Frithiofsson

Vägarnas bästa 2002

Om boken

"En svensk Guide Michelin, fast mycket roligare", sa Dagens Nyheter när den första upplagan av denna guide till Sveriges vägkrogar och bästa matställen utkom första gången.

Läs mer

Vägarnas bästa 2001

Mikael Mölstad, Bengt Frithiofsson

Vägarnas bästa 2001

Om boken

"Den mest kompletta vinguiden som finns idag, även internationellt sett." Så skrev den ansedda Munskänken när En värld av vin utkom första gången. Nu kan den vinintresserade välja att skaffa sig denna vinbibel i mindre volymer, uppdelad på länder och regioner.

Läs mer

Frankrike  - Bordeaux - En värld av vin

Mikael Mölstad, Bengt Frithiofsson

Frankrike - Bordeaux - En värld av vin