Jan Holmström

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

För recepten svarar en hel stab av kunniga och rutinerade medarbetare på Allt om Mat och systertidningen Gott & Grönt. För de inspirerande matbilderna står några av Sveriges absolut bästa matfotografer. Kan det bli annat än lyckat? Boken innehåller mängder av lockande och välprövade grillrecept på kött, fågel, fisk & skaldjur och vegetariskt. Boken har också utvidgade tematiska avsnitt som kan inspirera till festmåltider: Asadofest, Fest på flotten, Svensk-Kalifornisk fest osv. Efterrätter finns också med så klart. Grillad frukt i honungsmarinad som serveras med glass, blir en perfekt avslutning på sommarmåltiden.

Läs mer

Jan Holmström

Grilla med Allt om Mat

Om boken

Det är inte lätt att vara dessert. Man gör entré när alla runt bordet är mätta och nöjda. Förrätten har tagit udden av hungern och huvudrätten har tagit hela scenen i besittning och lämnat en behaglig välsmakande mättnad i kroppen. Då först ska desserten göra sig gällande, väcka aptiten igen och få alla runt bordet att känna att det finns plats kvar i magen. Det finns en del knep att ta till. Socker är förstås ett av dem, vi gillar socker och vi omsätter det snabbt. Ett annat är kyla eller svalka efter en varm måltid som i glassar och sorbeter. Ett tredje knep är syra, något vi kan längta efter för att det ska spjälka den mat vi redan njutit av. Det finns alltså en betydande utmaning i att vara en dessert, man ska locka, utmana, fresta. På Allt om Mat har man alltid tagit fasta på detta. Ska det komma något gott på slutet ska det vara riktigt gott, spännande och inbjudande. Nu har tidningen samlat sina allra bästa desserter i den här boken. Här hittar du läckra desserter av alla de slag: glass, sorbeter, parfaiter, mousse, panna cotta, crème caramel och brulée, sufflé och puddingar, pajer och annat bakat, frukt och bär, choklad. Vad sägs om en italiensk jordgubbsmousse? Eller en plommonpaj med mandelgrädde? Låt slutet bli riktigt gott! Jan Holmström var tidigare chefredaktör på Allt om Mat och är bokens redaktör. För recepten svarar över 30 av tidningens bästa skribenter, från Astrid Abrahamsson till Kristina Valentin.

Läs mer

Slutet gott

Allt om Mat , Jan Holmström

Slutet gott

Om boken

Den smala maten är en trend idag. Inte bara för att vi är mer fokuserade på våra kroppar utan också för att det har utvecklats fettsnåla tillagningsmetoder som har inneburit lite av en revolution i köket. I traditionell matlagning kunde allt göras smakligt med ett halvt paket smör eller 3 dl vispgrädde. När det nya franska köket kom fokuserade man mer på råvarorna, buljonger och fettsnåla mousser, bland annat för att fett visserligen ger rondör och smak men ibland också dämpar vissa smaker. Det har alltmer visat sig att man kan få fram en bred och god smakpalett utan fett, så varför inte slippa det extra kaloriintaget? Smal mat är rolig att laga och god att äta. De väldigt feta rätter som tidigare kändes som riktig festmat kan idag te sig omoderna och tunga, men det betyder inte att man aldrig någonsin ska använda smör och grädde mer, det finns tillfällen då de är oersättliga. Samtliga smala recept i boken är gjorda med lite fett. Här hittar du smala recept på kött, fisk, fågel och grönt. Vad sägs om en sydafrikansk pastasås på finstrimlad biff kryddad med vitlök, curry, ingefära, kanel och mango chutney? Eller en kycklingchili med kidneybönor? Låt det smala smaka!

Läs mer

Gott & lätt- Smalmat från Allt om Mat

Jan Holmström

Gott & lätt- Smalmat från Allt om Mat