Bengt O. Hult

Utforska författaren

Bengt O. Hult är en verklig kappseglingsexpert. Han har sysslat med regler i årtionden och suttit i otaliga internationella regelkommittéer. Bengt har översatt och skrivit flera böcker inom sjösport och kappsegling, bl a populära Nautisk Uppslagsbok. Han har också varit internationell domare i 25 år med befogenhet att döma kappseglingar på högsta nivå. Han har också mångårig erfarenhet som lärare för regelkurser - framför allt i Svenska Seglarförbundets regi, men också utomlands. De många årens erfarenhet från dessa kurser ligger till grund boken Kappsegla.

Utgivning

Om boken

Kappsegla! beskriver de vanligaste situationerna på banan och förklarar exempelvis:
- olika typer av banor
- protestförfarande
- vem har rätt till väg
- hur man utnyttjar reglerna
- hur man undviker att bryta mot reglerna

Instruktiva illustrationer visar de situationer som kan uppkomma på banan. Kontrollfrågor i boken ger dig möjlighet att testa dig själv eller ditt lag.
Boken vänder sig både till nybörjare och erfarna seglare som vill bättra på sina kunskaper, juniorer som vuxna. Här får du de nödvändiga kunskaper som behövs för att nå framgång på kappseglingsbanan. I Kappsegla! finns också de finesser som kan vara avgörande för om du vinner eller "bara" blir tvåa.
Boken ingår i Nautiska Förlagets handboksserie. Böckerna vänder sig till båtlivsentusiaster och är framtagna i samarbete mellan Nautiska Förlaget och experter inom varje område. ISAF (Internationella Seglarförbundet) har gjort vissa ändringar i gällande regelbok. Ändringarna träder i kraft 1 januari 2010. Du kan gå in på www.svensksegling.se/Kappsegling/Regler/ och själv hämta nyheterna.

Läs mer

Bengt O. Hult, Sture Söderlund, Björn Hansen

Kappsegla!