Lars Magnusson

Utforska författaren

Lars Magnusson är författare, naturfotograf och lärare i biologi och kemi. Han har tidigare arbetat som förlagsredaktör och bildredaktör. I många år har Lars hållit kurser och lett exkursioner på temat natur och miljö. Han har även sysslat med miljöfortbildning och naturinventeringar. Lars Magnusson är aktiv i Svenska Naturskyddsföreningen, där han bl.a. arbetat med skyddet av Tyresta nationalpark. För närvarande arbetar han som folkhögskolelärare.

Utgivning

Om boken

Den perfekta vägvisaren till ca 650 av de finaste natur- och kulturpärlorna i vårt land: storslagna nationalparker, vackra slåtterängar, dånande vattenfall, spännande grottor, gruvor och brukssamhällen, kyrkor, herrgårdar och bondbyar, fågelsjöar och fiskeplatser.
Få andra länder i Europa har en så mångskiftande natur som det 157 mil långa Sverige. Varje landsända har sin särart och sina smultronställen. Lars Magnusson har sökt upp och beskriver ca 650 vackra, märkvärdiga, kulturhistoriskt intressanta och spännande platser runt om i landet, och hjälper dig att hitta just dina favoritställen i det svenska landskapet. Sevärdheterna är ordnade landskapsvis och i bokstavsordning, vilket gör det lätt att hitta dem. Varje sevärdhet presenteras med relativt fyllig och personlig skriven text och en noggrann vägbeskrivning. Till varje landskap finns en litteraturlista. Boken är illustrerad med ca 300 fina färgfoton och tydliga översiktskartor över varje landskap, där alla bokens sevärdheter är utmärkta. I slutet av boken finns adresser och telefonnummer till alla landets turistbyråer.

Läs mer

Lars Magnusson

Se Sverige

Om boken

Att vandra är en upplevelse för alla sinnen: syn, hörsel, lukt, smak, känsel ? och inte minst för musklerna. Du rör dig i den takt du själv vill, och naturen blir inte en kuliss som rusar förbi ? du är själv en del av den! Många söker en helhetsupplevelse av naturen, andra är ute för att upptäcka spännande växter och djur eller sevärda kulturminnen under färden. Somliga vill fiska, plocka bär eller svamp. För andra är det motionen och att få vara ute i friska luften som är det viktiga. Vissa söker avskildhet och ro medan andra ser vandringen som ett sätt att umgås med familj och vänner. Vad du än är ute efter kommer du att få stor glädje av Vandra i Sverige. Med smittande entusiasm och imponerande grundlighet beskrivs här allt du kan upptäcka längs landets viktigaste markerade leder. Du får lust att vandra!

Läs mer

Vandra i Sverige (STF)

Lars Magnusson

Vandra i Sverige (STF)