Key Nilson

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

En praktisk handbok för alla nybörjare i trädgården. Kom-ihåg-lista för varje månad med odlingsråd och annat man bör tänka på. Råd om hur man planerar, planterar och sköter en mindre trädgårdsodling. Både örter, grönsaker och frukt finns med, liksom rosor, perenner, buskar och träd. Allt illustrerat med Key L Nilsons vackra bilder.

Läs mer

Siv Key Nilson, Key Nilson, Siv Nilson

Trädgård för ovana

Om boken

Siv och Key L Nilsons trogna läsare kommer att känna igen form och upplägg i den nya boken Möten i Medelhavet - Korsika och Sardinien. Denna gång får vi lära känna två nya, spännande resmål i Medelhavet. Författarna, som under många år rest runt på Korsika och Sardinien, vet var man finner upplevelser utöver det vanliga. Sardinien är rik på mycket tidiga förhistoriska lämningar och öborna lever i hög grad traditionellt med fler folkfester än det finns dagar på året. Turisterna älskar de vackra kusterna med fantastiska grottor och sköna badstränder. Korsika, som författarna kan utan och innan, är en för turisterna mer livlig ö med obeskrivligt vacker natur. Historiska sevärdheter från etrusker och romare till Napoleon. Följ författarnas väg till en mängd smultronställen, som är svåra att finna på egen hand. Allt är som vanligt skickligt beskrivet i ord och förstklassiga bilder. Tips på värdshus, hotell, vackra vägar och stränder. Detaljerad karta i boken gör det lättare att hitta. Dessutom recept på lokala maträtter som kan åstadkommas med svenska ingredienser.

Läs mer

Korsika och Sardinien

Siv Key Nilson, Key Nilson

Korsika och Sardinien

Om boken

Denna gång har resan gått till Frankrike sydväst, som sträcker sig mellan Atlanten och Medelhavet, från floden Dordogne till Pyrenéerna. Ett spännande område med en mångfasetterad kultur, natur och inte minst mat- och vinhistoria. Se städerna där Matisse och Picasso målade, smaka de bästa vinerna i de berömda vindistrikten, andas bergsluft i Pyrenéerna... Dessutom många lättlagade recept på frestande franska maträtter. Siv & Key L Nilson fick "Médaille d`Or du Tourisme" av Franska Turistministeriet år 2000. Tidigare mat-och reseböcker: bl.a. Italienska inviter 1994 och Fransyska visiter 1999.

Läs mer

Franska kort

Siv Key Nilson, Key Nilson

Franska kort

Om boken

Följ med på äventyr längs Route Napoleon, från Grenoble till Medelhavet, med många spännande historier, utsökta maträtter och hisnande vackra platser längs vägen! Canyon du Verdon, är en enda lång skönhetsupplevelse. I Moustiers finns den berömda franska fajansen och i Grasse kan man välja sin egen personliga blandning hos parfymfabrikanten Galimard. Vill man stanna vid havet är den genuina fiskebyn Cassis ett alternativ till de moderna turistorterna längs kusten. Längs floden Durance finns underbara byar. Höga berg med slingriga vägar och doftande örtagårdar. Provence tusenåriga historia gör sig påmind i stenbroar och akvedukter från romartiden. Slott och vingårdar, lantliga värdshus och exklusiva restauranger med frestande menyer inbjuder till besök. En lockande reseberättelse som även visar vägen till det solmättade provensalska köket! Mängder av aptitretande recept. En efterlängtad nyutgåva av boken som utkom 1999. Nu i kartonnage.

Läs mer

Fransyska visiter

Siv Key Nilson, Key Nilson

Fransyska visiter