Marie Oskarsson

Foto: Magnus Liam Karlsson

Utforska författaren

”Jag brukar skylla på min son Nisse, när människor undrar varför jag blev författare. Han tyckte att det var så tråkigt att läsa böcker och han ville aldrig göra sin läsläxa så jag bestämde mig för att skriva en bok som han skulle vilja läsa.
För enkelhetens skull handlade den om honom och hans lillasyster Alice. Dessutom fick Nisse rita bilderna till kapitelboken Bläckfiskresan.”

----------

Sedan debuten 2001 har Marie Oskarsson skrivit både för de allra yngsta och för vuxna, ofta med fokus på lättlästa böcker för nybörjarläsare, vardagsnära historier eller faktabaserade böcker.

Marie Oskarsson har arbetat som journalist sedan 1981, främst med populärkultur och livsstil som sina ämnen. Hon har skrivit om både tv, film och musik för bland andra Expressen, Arbetet, Nöjesguiden och Elle, arbetat på Sveriges Radio med program som Morgonpasset och Prat i P3, och sedan 1997 varit bokskribent för tidskrifter som Amelia och Damernas Värld.
Hon har också studerat vin- och dryckeskunskap, och är vinskribent för M magasin samt medlem i Allt om Mats vinprovargrupp.