Ann Sjöstedt

Foto: Stefan Nilsson

Utforska författaren

Ann Sjöstedt är stylist, inredare och skribent. Hon arbetar bland andra med DN Bostad, Expressen, Aller Förlag och Hus & Hem. Hon har tidigare givit ut populära böcker om heminredning och design.

Utgivning

Om boken

Gillar du att gå till Myrorna eller loppisar och fynda gamla grejer? Eller samlar du på dig en massa saker som du inte vet vad du ska ha till? Då är Nyfixat boken för dig - här får du lära dig hur du på bästa sätt gör om gammalt till nytt!

I Nyfixat får gamla föremål inte bara nytt liv, de får dessutom både ny form och ny funktion. Tillsammans med elva framstående formgivare tar de vana stylisterna och journalisterna Ann Sjöstedt och Marit G Engstedt tag i de föremål som oftast lämnas in till Myrorna, loppisar och andra second hand-affärer. Det rör sig om allt från gamla soffbord och stereobänkar till stolar, kläder och pocketböcker. Allt förvandlas med stor kreativitet och fantasi till moderna och uppdaterade föremål som kan passa in i de flesta hem.

Boken innehåller totalt 57 projekt med olika svårighetsgrad och omfattning. Ibland behöver du några redskap och hjälpmedel, det mesta som finns i de allra flesta hem. Med tydliga steg för steg-instruktioner guidas du till ett fantastiskt resultat. Projekt som alla kan prova på!

Ta till exempel en ful gammal stereobänk från IKEA, inhandlad på Myrorna för en liten peng, och förvandla den till ett fantastiskt kök för barnen att leka i. Eller det där gamla tråkiga soffbordet i furu som stått på vinden i många år? Med hjälp av en loppisfyndad bricka, färg och verktyg får du plötsligt ett glatt brickbord till ditt vardagsrum.

I Nyfixat möter du förutom författarna Marit G Engstedt och Ann Sjöstedt en rad framstående formgivare, bland andra Bea Szenfeld, Lotta Kühlhorn, Jonas Wagell och Pontus Djanaieff, som alla gör om varsitt föremål.

Läs mer

Ann Sjöstedt, Marit G Engstedt

Nyfixat

Om boken

Med sin säkra blick för vad som kan bli vackert och fräscht hemma, kombinerad med en smittande entusiasm och en obändig tro på att allt går att ordna bara man är lite metodisk, är Ann Sjöstedt om någon lämplig att författta en bok i detta ämne. Hennes bok innehåller mängder av tips på hur man förnyar loppisfynd, auktionsköp och arvegods av alla de slag. Sammantaget presenterar hon 28 projekt med utförliga och lättbegripliga instruktioner inklusive ingående materialbeskrivningar. Det roliga med Ann Sjöstedts projekt är att de ofta är överraskande på något sätt. Antingen det gäller själva idén, som att förvandla ett gammalt nattduksbord till en leksaksspis för barnrummet, eller tekniken, som det gamla klaffbordet som renoveras till ett modernt avlastningsbord med hjälp av hemvispad äggfärg. Hon väjer heller inte för att pröva radikala nya grepp ? som att lacka kylskåpet rött! Annars handlar projekten mycket om funktionella möbler och inredningsdetaljer som är vanligt förekommande i second hand-butiker och som är särskilt tacksamma att ?förvandla?. Byråar, klädskåp, järnsängar, kontorsstolar, träsoffor blir ? inte som när de var nya utan ? helt unika. Svante Sjöstedts professionella inredningsfoto gör projekten rättvisa och bidrar i hög grad till att man som läsare förstår hur fint det kan bli.

Läs mer

Second Hand

Ann Sjöstedt, Svante Sjöstedt

Second Hand

Om boken

En heltäckande inspirationsbok för alla som tycker om gardiner. Massor av läckra bilder från olika svenska hem och lättbegripliga illustrerade syanvisningar. Allt ifrån enkla våder och hissgardiner till draperingar och fodrade gardiner. Ann Sjöstedt, inredningsskribent och stylist, har tillsammans med Svante Sjöstedt som är fotograf besökt ett stort antal moderna svenska hem. Alla olika med helt egna, personliga inredningsstilar. I alla dessa hem finns vackra, eleganta, enkla och fantasifulla gardinarrangemang. Självklart är stilarna lika olika som hemmen i övrigt, men tonvikten ligger på enkelhet. Det enkla är det vackra. När läsaren låtit sig inspireras av någon av alla de förföriska bilduppslagen är det bara att bläddra fram en sybeskrivning med förklarande illustration och tillverka sin egen gardin. Eftersom gardinerna är enkla är de också enkla att sy, även för de mindre vana. Ann Sjöstedt skriver, lättsamt och personligt, om vilken glädje man kan ha av gardiner. Och hon ger vägledning och tips till alla som drömmer om den fulländade gardinuppsättningen. Läs om hur du kan utnyttja gardiner som stämningsskapare, insynsskydd, ljusavskärmare, ljuddämpare och mycket annat. Men kom ihåg fönstrets viktigaste funktion - att släppa in luft och ljus.

Läs mer

Gardiner för svenska hem

Ann Sjöstedt, Linn Fleisher

Gardiner för svenska hem