Ulf Sörenson

Utforska författaren

Ulf Sörenson är kulturjournalist, författare och redaktör för S:t Eriks årbok. Han har under flera år forskat, samlat fakta och fotograferat till Vägvisare till Stockholms skärgård och nyligen gjort sex TV-program för SVT om kulturåret i Stockholms skärgård.På annat förlag har han tidigare bl.a. utgivit Resan till sevärdheten (1989), Ferdinand Boberg – arkitekten som konstnär (1992), När tiden var ung – Stockholmsutställningarna 1851-1909 (1999) och på Prisma Nya vägvisaren till kulturen i Stockholms län (1999).

Utgivning

Om boken

Från Understens fyrplats till Landsort, från Skeppsbron i Gamla Stan till Svenska Stenarna. Ö för ö beskrivs i innerskärgård, mellanskärgård och ytterskärgård. Allt som är värt att se beskrivs och klassas med en till tre stjärnor: byarna, gårdarna, de mest intressanta husen, historien, museerna, konstnärerna, kompositörerna, författarna... Utges i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm och Skärgårdsstiftelsen.

Läs mer

Ulf Sörenson

Vägvisare till Stockholms skärgård

Om boken

Från Birkas böljande gravfält till Arlandaterminalens stålskelett; från Albert Pictors burleska kyrkmålningar till Utös gruvor och ryssugnar. Tusentals sevärdheter i Stockholms län väntar på besök av alla vetgiriga och upp-levelsesugna turister och stockholmare. Nya vägvisaren till kulturen i Stockholms län omfattar hela länet utom Stockholms kommun. Författaren och kulturjournalisten Ulf Sörensen har under ett års tid rest runt och besökt länets alla sevärdheter, dess gamla och nya kulturminnen. Han förmedlar sina intryck och kunskaper med stor auktoritet och inlevelse och har själv tagit bokens alla vackra fotografier. Denna bok ersätter Vägvisare till kulturen i Stockholms län av Alf Nordström, som såldes i ca 60 000 ex. Den har granskats av experter på länstyrelsen och Stockholms läns museum och inleds med en historisk översikt av länsantikvarien Jan-Bertil Schnell. För kartorna svarar Regionplane- och trafikkontoret.

Läs mer

Nya vägvisaren till kulturen i Stockholms län

Ulf Sörenson

Nya vägvisaren till kulturen i Stockholms län