Lars Fält

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Hundens språk- och flockliv handlar om ett ämne som är lika fascinerande som viktigt - etologin, läran om djurens beteende.
Hunden pratar med oss på sitt sätt: den vänder bort blicken, stryker öronen bakåt, reser ragg, har svansen upp över ryggen eller hängande rakt ner etc. Vad vill den säga med sitt beteende?
För en hundägare som vill ha ett bra förhållande med sin hund räcker det inte med att hunden förstår vad hundägaren vill. En förståelse åt det andra hållet är lika nödvändig. Hundägandet blir lättare och roligare för båda parter om man har kontakt med sin hund, inte bara då man kelar hemma, utan även på stan och i skogen, i situationer som på ett eller annat sätt kan vara pressande eller lockande för hunden. Att flocken fungerar är en hjälp och ett stöd som minskar tendensen att fly hos en rädd hund, att attackera hos en aggressiv och att jaga rådjur ensam.
Om man vet lite om flocklivet och hundspråket kan man hjälpa sin hund genom att "ge akt på vad han säger" och anpassa sitt eget beteende efter de signaler som hunden visar. Är man bevandrad i hundspråket och hundens sätt att fungera gör man sig också lättare förstådd genom att visa sina egna signaler tydligare för hunden.
Den som kan tolka hundens signaler, tyda dess språk, har alla möjligheter att utveckla ett fint samspel med sin hund.

Läs mer

Lars Fält

Hundens språk och flockliv