Marita Carlsson

Utforska författaren

Marita Carlsson har mångårig erfarenhet av arbete med hundar. Hon har studerat hundpsykologi och är utbildad vid Östermalma jaktvårdsskola.Sedan 1996 arbetar hon som instruktör och leder kurser i viltspår.

Utgivning

Om boken

Alla hundar oavsett ras och storlek kan lära sig spåra! Tack vare sin välutvecklade nos har hunden en enorm kapacitet som vi människor kan dra nytta av i till exempel eftersök av vilt.

Andra reviderade upplagan! Om den första upplagan skrev tidningen Brukshunden:
"Marita Carlsson skriver sympatiskt och utan pekpinnar, samt lägger stor vikt vid hundens välbefinnande och motivation. Instruktionerna tryfferas med praktiska råd om förberedelser och hur man lägger upp träningen, men också om marker, utrustning, prov, m.m. De tips som författaren tycker är särskilt viktiga åtföljs vanligen av ett glatt utropstecken. Det känns inte fel att Brukshundens anmälan av boken får sluta på samma vis. Läs den!" Lisbeth Högman

Marita Carlson har över 25 års erfarenhet av arbete med hundar. Hon har studerat hundpsykologi och är utbildad vid Öster-Malma jaktvårdsskola. Sedan 1996 arbetar hon som instruktör och leder kurser i viltspår i Studieförbundet Vuxenskolans regi. För bokens färgfoton svarar Jan G Hägerholm och författaren.

Läs mer

Marita Carlsson

Träna viltspår