Gary Russell

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Med över 500 unika bilder, teckningar och skisser från fem års förberedelser visas hur den sista filmen i Sagan om ringen-trilogin fick sin konstnärliga form. Alla de viktigaste miljöerna, varelserna, och dräkterna presenteras i detalj, också sådana som inte är med i den färdiga filmen. Originaltitel The Art of the Two Towers Översättning Anders Stenström Omslag Ateljén

Läs mer

Gary Russell

Bildvärlden i Sagan om konungens återkomst

Om boken

Med över 500 unika bilder, teckningar och skisser från fem års förberedelser visas hur den storslagna filmen Sagan om de två tornen fick sin konstnärliga och visuella form. Med obegränsad tillgång till hela det konstnärliga material som skapades under fem års förberedelser illustrerar den här boken på ett sakkunnigt och insiktsfullt sätt skapelseprocessen bakom filmen Sagan om de två tornen. Boken innehåller över 500 unika bilder, från de tidigast tecknade skisserna till praktfulla bilder i fyrfärg som gav filmen dess form. Alla de viktigaste platserna, dräkterna, rustningarna och varelserna presenteras i detalj, också sådana som inte kom med i den färdiga filmen. Alan Lee, John Howe och ett dussin andra tecknare och formgivare som skapade hela denna bildvärld berättar här hur de medverkade under arbetet med filmen och ger en fängslande inblick i hur Midgård blev levande.

Läs mer

Bildvärlden i Sagan om de två tornen

Gary Russell

Bildvärlden i Sagan om de två tornen

Om boken

Ett unikt och praktfullt bildverk som visar hur scenerier, kostymer och dekorer i filmen Sagan om Ringen vuxit fram. Bildvärlden i Sagan om Ringen är den officiella och slutgiltiga vägvisaren till den prisbelönade formgivningen av den första filmen i Peter Jacksons filmtrilogi om Härskarringen. Den här boken visar i text och bild hur och varför filmen ser så överraskande, nyskapande och spännande ut. De som var med och gjorde den berättar själva hur det gick till. Här finns 500 unika bilder och teckningar från arbetet med den storslagna filmen.

Läs mer

Bildvärlden i Sagan om ringen

Gary Russell

Bildvärlden i Sagan om ringen