Caroline Roosmark

Utforska författaren

Caroline Roosmark har uppmärksammats särskilt för sina egensinniga och karaktärsstarka personporträtt av kända artister, skådespelare och författare. Hon är också en av få nutida fotografer som lyft fram äldre kvinnors styrka, stolthet och skönhet, vilket hon bland annat har visat i sin bok Sexualitet.

Caroline Roosmark har också skapat bilderna i böckerna Längtansbarnen och Operakällaren Operahuset Karl XII:s torg. Hon har också och deltagit i flera samlingsutställningar för svensk fotografi bland annat på Moderna Museet i Stockholm och Liljevalchs.

Utgivning

Om boken

Det här är en intervjubok med en oanständig och påfrestande kvinna som försökte vara författare som en hel karl. Som inte skrev som man borde utan som det var.

Många får fortfarande en flackande blick när hennes namn kommer på tal. Andra älskar henne, banbryterskan som satte den medelålders kvinnans sexliv på kartan, skandalförfattaren som gav manliga litteraturkritiker frossbrytningar och unga tjejer självförtroende. En hämningslös murbräcka som varit avgörande för den våg av självutlämnande verklighetsnära skrivande i såväl romaner som bloggar, som släppts lösa efter att hon själv fått ta första och hårdaste smällarna på sjuttiotalets barrikader.
Det handlar om Kerstin Thorvall, vem annars?

Hon skavde på sin tilldelade lagoma livsyta. Hon var inte nöjd, hon ville mer, hon var hungrig, opassande, träffsäker, hopplös, för mycket.
Tänk om någon ändå hade orkat intervjua Kerstin Thorvall, på riktigt, suttit ner i åratal med denna åldrade legend med alla divalaterna intakta, inklusive humorn och ångestattackerna, och bett henne tala om sitt liv och sitt författarskap. Innan hon nu dog.
Tänk om det faktiskt är så att någon orkade göra det. Och att det finns bilder av henne som hon älskade själv, tagna av en av hennes bästa vänner.
Den boken kommer nu.

Dagarna med Kerstin är ett unikt samarbete mellan journalisten och författaren Åsa Mattsson, fotografen Caroline Roosmark och Kerstin Thorvall själv.

Läs mer

Caroline Roosmark

Dagarna med Kerstin