Michael Alexander Eisner

Foto: Kate Burton

Utforska författaren

Michael Alexander Eisner har akademiska examina från Yale University och Yale Law School. Efter avslutad utbildning arbetade han ett tag i ett flyktingläger på gränsen mellan Thailand och Kambodja, och han vistades i Chile under övergången från Pinochets diktatur till demokrati. Som expert på internationell rätt har han arbetat åt amerikanska utrikesdepartementet med frågor rörande fredsprocessen i Mellersta Östern. Han bor i Brooklyn.Korsfararen är hans första bok.

Utgivning

Om boken

Francisco de Montcada, den unge arvingen till en av Kataloniens rikaste familjer, kommer hem från korståget som en skugga av sitt forna jag. Han har bevittnat så ohyggliga scener att han förlorat förmågan att tala. Efter hand som Franciscos vän, broder Lucas, lyckas få honom att öppna sitt hjärta berättar han på ett gripande sätt om våldsamma strider, grymma svek och religiös fanatism.
Denna ypperliga roman, som bjuder på oroande paralleller mellan medeltiden och vår egen tid, skildrar med säker stil och god historisk känsla de fasansfulla dåd som människor begår i Guds namn.

Läs mer

Michael Alexander Eisner

Korsfararen