Lars-Gunnar Andersson

Utforska författaren

Lars-Gunnar Andersson är professor i modern svenska vid Göteborgs universitet. Han är känd för en stor publik genom sin medverkan i radioprogrammet "Språket" i P1, där han svarar på lyssnarnas frågor om språk.

Lars-Gunnar Andersson är årets mottagare av Arturpriset som delas ut av Samfundet Nordiska Museets och Skansens vänner. Prissumman är på 50 000 kronor.

Motiveringen till priset lyder: "... för sin medverkan i radioprogrammet Språket och för övriga uppmärksammade insatser i språkvårds- och språkriktighetsfrågor. Han får därigenom representera alla de experter som i olika medier, i språkforskaren Artur Hazelius anda, strävar efter att vårda och ansa en korrekt och modern svenska."
 

Utgivning

Om boken

"Jag förstår att språk utvecklas, men det måste väl finnas gränser?"

Så skriver en lyssnare till radioprogrammet Språket. Under programmets snart tio år i etern har det fått nästan 40 000 lyssnarfrågor. I den här boken har Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska vid Göteborgs universitet och programmets ständige expertmedverkande, och programmets producent Anna Lena Ringarp valt ut över 400 av dem.

I boken möter vi ett stort antal engagerade, intresserade, frustrerade och nyfikna språkbrukare och får ta del av deras frågor om rätt och fel, om språkförändringar och om attityder till språk. Och alla frågor får ett svar av programledaren Anna Lena Ringarp och programmets språkexpert Lars-Gunnar Andersson.

Detta är pocketversionen av boken som kom ut 2006.

Läs mer

Lars-Gunnar Andersson, Anna Lena Ringarp

Språket