Torsten Nylander

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Detta är den gripande historien om hur den obarmhärtiga sjukdomen Alzheimer vänder upp och ner på Torsten och Clary Nylanders liv.

De första tecknen ger sig tillkänna i form av ett svimningsanfall 1994. Sedan kommer symptomen smygande successivt. Det är först efter några år som Torsten förstår att det är något allvarligt fel, och de kontaktar läkare. Läsaren får följa med både på de sista långseglingarna och i minnets labyrinter, som rymmer många roliga och fina historier. I takt med att Clary blir allt sjukare får Torsten ta mer ansvar för sin livskamrat. Historien är inte slut när boken tar slut, utan då har paret Nylander stigit i land för gott och Torsten bor i en stuga nära det vårdhem där Clary får vård dagtid. Nätterna och helgerna är hans ansvar, och man kan även se Stiltje som ett starkt inlägg i den pågående vårddebatten, där de stora nedskärningara hårt kritiseras.

Torsten Nylander har skrivit ett flertal mycket uppskattade böcker tidigare, där han på ett humoristiskt sätt skildrat sina och hustruns äventyr till havs ombord på segelbåten Cantella II. Paret bröt upp från sitt ordnade liv i Kalmar 1977 för att ta ett sabbatsår och segla till Västindien. Detta sabbatsår kom att utsträcka sig till flera decennier av båtliv på världshaven.

Läs mer

Torsten Nylander

Stiltje

Om boken

Dit vindarna bär är namnet på Thorsten Nylanders fjärde bok. Den innehåller ett 30-tal underhållande kåserier från paret Nylanders drygt tjugoåriga liv som långseglare ombord på S/Y Cantella II. Självupplevda episoder från seglatser i Söderhavet, Västindien, Medelhavet m.m. beskrivs med samma härliga humor och självironi som gjort hans tidigare böcker så populära.

Dit vindarna bär är inte bara underhållande läsning, boken är också en spännande reseskildring från många exotiska platser och förmedlar inte minst värdefull information till blivande jordenruntseglare.

Läs mer

Dit vindarna bär

Torsten Nylander

Dit vindarna bär