Robert Graves

Utforska författaren

Robert Graves (1895-1985) är en av de riktigt stora brittiska författarna under 1900-talet, ständig Nobelpriskandidat och flera gånger nära att få det. Ändå var han långt ifrån okontroversiell. Född in i överklassen avbröt han studierna för att ta värvning i kriget, men efter att han svårats svårt blev han en hängiven motståndare till kriget och Storbritanniens imperialism. Han var tidigt ansedd som en av de viktigaste poeterna och översättarna av klassisk litteratur, och fick sitt stora genombrott med självbiografin Farväl till allt och romanerna om kejsaren Claudius.

Utgivning

Om boken

Jag, Claudius är en fiktiv självbiografi av den romerske kejsaren Claudius, i vilken han skriver ärligt och avslöjande om Augustus, Tiberius och Caligulas regeringar och om deras intrigerande mödrar, bröder, hustrur och systrar. Hans tanke är att eftervärlden en gång ska påträffa hans gömda skrifter där han skildrar familjerna som styr det största riket som världen någonsin har skådat.

Våld, kärlek, lojalitet, sinnessjukdom, makt och svek - alla såpoperor kan sägas bygga på Romarrikets fantastiska persongalleri. Och ingen har i romanform skildrat det mer initierat och psykologiskt levandegjort än Robert Graves i den roman som långt senare också blev en av tv-världens mest hyllade serier med en oförglömlig Derek Jacobi i huvudrollen.

Nu presenteras Jag, Claudius i Norstedts klassikerserie med ett nyskrivet förord av Christina Wahldén.

Läs mer

Robert Graves

Jag, Claudius